Home Gradski izbori Vesić: Mi gradimo, oni sprečavaju, da li je to normalno?

Vesić: Mi gradimo, oni sprečavaju, da li je to normalno?

68
0
nn3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio za TV Prva da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać vodi politiku kojom sprečava da se grad razvija.


Beograd — Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio za TV Prva da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać vodi politiku kojom sprečava da se grad razvija.
Podsetimo, pre dva dana je počela rekonstrukcija ulica oko Trga republike, što je izazvalo dosta polemike na političkom planu, ali i napravilo velike gužve u centru Beograda. Radovi na rekonstrukciji centralnog prestoničkog trga kao da su iz temelja obnovili nesuglasice i prepucavanja vlasti i opozicije u glavnom gradu.

Postavlja se pitanje može li se na tom političkom gradilištu uspostaviti red, ali i koliko su Beograđani na ivici strpljenja zbog kolapsa na ulicama, ali i među strankama?
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za Jutarnji program TV Prve da beogradska vlast uređuje grad da bi bio lepši, a za predlog opozicije da se o tim rekonstrukcijama raspiše referendum kaže da su takve referendume trebali da traže kada su oni, na čelu s Draganom Đilasom bili na vlasti u Beogradu.

Ko traži referendum, pitao je Vesić, da li oni koji su na lsti za gradonbačelnika dobili malo preko 3.000 glasova? „Mi smo dobili poverenje građana i pred građane smo izašli s rezultatima koje smo uradili do sada i s jasnim planom šta ćemo uraditi“, kazao je on.

Upitao je i da li neko misli da je ponašanje predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, koji je džakovima soli blokirao ulicu, normalno. „Kandidovao se za gradonačelnika i dobio glasova koliko sam rekao. Zašto nije tražio referendum kada je bio u vlasti sa Đilasom“, kazao je Vedsić i dodao da je protiv Bastaća podneta krivična prijava jer se ponašao kao huligan.

Ukrao je, kako kaže, od građana so koju je grad dodelio opštinama za posipanje ulica. „Bastać pokušava da vodi politiku kojom sprečava da se grad razvija“, istakao je Vesić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here