Home Vesti Tadićev SDS doneo odluku o integraciji sa DS-om i Zajedno za Srbiju

Tadićev SDS doneo odluku o integraciji sa DS-om i Zajedno za Srbiju

80
0
tadic-srbijaizbori2
Foto: Darko Ćirkov

Na sednici Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke jednoglasno je doneta odluka o procesu integracije Socijaldemokratske stranke sa Demokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, saopšteno je iz SDS-a.

Na sednici Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke jednoglasno je doneta odluka o procesu integracije Socijaldemokratske stranke sa Demokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, saopšteno je iz SDS-a.
Glavni odbor SDS-a je današnjom odlukom ovlastio Predsedništvo SDS da nastavi pregovore sa DS-om i ZZS-om o organizovanju skupštine na kojoj bi se ove tri stranke ujedinile u novu organizaciju.

Predsednik SDS-a Boris Tadić je novinarima pre sednice Glavnog odbora SDS rekao da su pregovori sa DS i drugim strankama koje su nastale iz DS trajali više meseci i da je doneta odluka o priključenju u uniju koja će prerasti u jednu veliku Demokratsku stranku.

On je rekao da se ujedinjenje može očekivati do 13. aprila za kada je najavljen veliki protest u Beogradu, i da će dati sve od sebe da uskoro organizuju zajedničku skupštinu.

„Mi koji smo pripadali toj stranci, svadjali se napuštali je iz raznih razloga, ponovo preuzmimo na sebe odgovornost da izgradimo jedan politički sistem, politički blok koji ima jasno strateško opredeljenje koje ne odstupa od učlanjenja u EU, ali mnogo važnije, od izgradnje našeg društva sa evropskim vrednostima, političkog sistema koji jeste za politiku pomirenja, koji ima jasne ekonomske parametre i metode i u stanju je da donese odluke koje bi obezbedile da Srbija krene uzlaznom putanjom“, rekao je Tadić.

On nije govorio o funkcijama, ali je kazao da će nakon ujedinjenja doći do integracije svih organa i skupština postojećih stranaka i da će biti otvoren prostor za mlade ljude i nove političke lidere.

„Ne kandidujem se ni za jednu funkciju, želim da ostavim prostor za nove ljude u politici“, rekao je Tadić upitan da li će možda biti jedan od govornika na protestima opozicije.

On je dodao da je spreman da govori ako bude preke potrebe, ali da ne treba da sužava prostor novim liderima, a kao jednog od njih naveo je predsednika DS Zorana Lutovca.

Tadić je istakao da želi da pomogne u smenjivanju aktuelne vlasti i izneo niz kritika na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je istakao, zajedno sa svojim ministrima i funkcionerima „maše zastavom obmana i laži“.

On je ocenio i da će vladavina Vučića ostaviti „katastrofalne posledice po zemlju“.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here