Home Vesti Vesić: Tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta

Vesić: Tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta

72
0
nn3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da će biti podnete tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta.


Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da će biti podnete tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta.
On je naveo da je potpuno legitimno biti protiv vlasti, ali ne i da se vrši nasilje.

„Sigurno da postoje ljudi koji su nezadovoljni, treba razgovarati sa njima. Ali oni se povlače zbog opozicije koja staje na čelo protesta“, rekao je Vesić gostujući na TV Hepi.

Naveo je da opoziciji smeta napredak i istakao da je, od kada je Aleksandar Vučić predsednik, otvoreno 180 fabrika u kojima radi oko 40.000 ljudi.

Vesić je istakao da svi u SNS žele izbore, a da opozicija beži od izbora i da ih se plaši.

„Nadam se da će biti raspisani izbori. Mi svi u SNS-u želimo izbore. Naravno, odluku donosi predsednik zajedno sa premijerkom, on ima u vidu i neke druge razloge i na to ne možemo da utičemo. Ako nas pitate kao stranku, mi smo za izbore zato što na tim izborima oni ne bi postojali i da bi mi ponovo dobili većinu. Ali kažem, odluku o tome donosi predsednik i on vodi računa o tome i nekim drugim okolnostima“, rekao je Vesić.

Dodao je da je uveren da će predsednik doneti odluku koja je u interesu Srbije, a ne u interesu SNS.

Beograd je nakon protesta ostao izlepljen parolama i u neredu što je u obavezi da čisti Grad, rekao je Vesić i napomenuo da će se sada nadokanada za sve to naplaćivati od organizatora protesta.

„Mi to čistimo i to košta i to plaćaju svi građani iz budžeta. Zato smo juče najavili da ćemo podneti tužbe za naknadu štete. Onaj ko je formalni organizator, ko je otišao u policiju i prijavio se kao organizator po zakonu je obavezan da naknadi štetu koja je napravljena u protestu“, rekao je Vesić.

Dodao je da je bilo trenutaka kada su i vladajuća stranka i predsednik bili nezadovoljni tretmanom medija, ali nisu upadali u zgradu i vršili nasilje.

„Da li se sećate emisije u kojoj su meni smanjili ton na RTS-u? Šta je trebalo, da mi dođemo i da pretimo novinarima. Ne, mi smo rekli da smo protiv toga. Nismo ni jednog časa pretili ljudima, to nije normalno“, rekao je Vesić.

Građanima je poručio da ne nasedaju na provokacije, navodeći da većina građana nije ni nasedala na to i da će policija, kao i do sada, biti odmerena.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here