Home Vesti Ružić: Opozicija koja protestuje da se pogleda u ogledalo

Ružić: Opozicija koja protestuje da se pogleda u ogledalo

86
0
nov-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Funkcioner SPS i ministar Branko Ružić izjavio povodom protesta Saveza za Srbiju, da opozicija mora da se pogleda u ogledalo.


Beograd — Funkcioner SPS i ministar Branko Ružić izjavio povodom protesta Saveza za Srbiju, da opozicija mora da se pogleda u ogledalo.
Takođe, opozicija bi trebalo i da shvati da se u demokratskim društvima sporazumi i razumevanje sa građanima postižu isključivo na osnovu programa koje političke partije ponude na izborima, a ne na ulici.

U izjavi dostvljenoj medijima. Ružić podseća da je takve sporazume koalicija SNS i SPS od 2012. postigla u više navrata, i uvek sa sve boljim i ubedljivijim rezultatom u izbornoj utakmici, te da će, kako kaže, svaka sledeća biti još dominantnija.

„Konačno su maske polako ali sigurno počele da padaju, vrhunac licemerja se pokazuje iz vikenda u vikend, a svi smo svedoci vašara taštine neodgovornih, nezrelih i nekompetentnih tzv. političara koji ni sebe same ne mogu da ubede u ono u šta navodno veruju“, naveo je Ružić.

Svoju, kako kaže, političku i programsku podeljenost, dezorijentisanost i deficit odgovora na suštinska državna pitanja pokušavaju da pokriju perfidnom zloupotrebom manjeg dela građana koji manifestuju svoja nezadovoljstva, i sada prave marketinški trik i navodno potpisuju “sporazum sa narodom”, i to u dva primerka.

„Sami su svesni da nisu sposobni da ispune ni promil onoga što su nemušto sročili u tom siromašnom papiru punom opštih mesta, bez ikakve suštine, pa svoju kvazi čestitost obezbeđuju drugim primerkom i obmanjuju javnost i građane Srbije“, naveo je Ružić istakavši da je to „sramno i prozirno“.

Istakao je pravdoljubivost, državotvornost, patriotizam, solidarnost su vrednosti koje baštini svaki običan građanin i građanka Srbije.

Ružić kaže da vajni opozicionari moraju biti svesni činjenice da građani Srbije nisu spremni da potpisuju bilo kakve lažne sporazume sa onima koji zvižde, promovišu fašizam, verbalno kočijaško nasilje i vešala.

Oni to rade u momentu kada se u Orašcu slavi Prvi srpski ustanak, i Sretenjski Ustav, dakle slobodarski duh i demokratske vrednosti, kada Predsednik Republike na Minhenskom bezbednosnom forumu, snažnim argumentima pobija sve ono što je nepravda, manipulacija i hir ‘razmažene političke dece’ iz Prištine, pritom istrajavajući na pozivu na dijalog, u trenucima kada ministar spoljih poslova posle mnogo godina ujedinjuje čitav Savet bezbednosti UN u vezi sa srpskim stavom o sramnim tadžama na KiM, u vremenima kada je zahvaljujući građanima obezbeđena fiskalna konsolidacija, otvoreno skoro 200 novih fabrika, stopa nezaposlenosti drastično pala…, poručio je Ružić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here