Home Vesti Mihajlovićeva: Đilas obmanjuje i potcenjuje građane

Mihajlovićeva: Đilas obmanjuje i potcenjuje građane

74
0
sh
Foto: sh.wikipedia.org

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže da su kritike i predlozi jednog od osnivača SzS Dragana Đilasa u vezi s ekonomskom politikom klasičan primer populizma.


Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže da su kritike i predlozi jednog od osnivača SzS Dragana Đilasa u vezi s ekonomskom politikom klasičan primer populizma.
„Koliko neko može da potcenjuje inteligenciju građana pa da kritikuje vladu što se izborila s deficitom, što je našla strateške partnere za RTB Bor i JAT, što gradi auto-puteve koje vlast u vreme DJilasa nije završila. Da ne govorimo o tome koliko je licemerno kritikovati državu što dovodi investitore u opštine sa najnižim platama. Da li je Fijat došao u Srbiju zbog fantastičnih uslova poslovanja u vreme vlasti Demokratske stranke ili zbog toga što je država dala subvencije i obećala da će izgraditi auto-put od Kragujevca do Batočine“, upitala je Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju koje je medijiam prosleđeno iz kabineta ministarke.

Ona kaže i da DJilasovi predlozi predstavljaju nastavak nekadašnje politike DS, koja je, kaže, bila spremna da zbog ostanka na vlasti zaduži buduće generacije, a pred izbore su zamrzavali aranžman sa MMF-om kako bi mogli da rade šta hoće.

„Zato se opozicija i plaši izbora, jer su građani već rekli „ne“ takvoj politici i opredelili se za one koji nude odgovornost i rezultate, a to znači rast, stabilan budžet i nove investicije“, ocenila je Mihajlovićeva.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas kaže da je Srbija poštujući preporuke MMF postala zemlja u kojoj vlada siromaštvo i poručio da nikada ne bi podržao odluku vlade da problem deficita rešava smanjenjem penzija i plata.

U autorskom tekstu za Danas Đilas je poručio da ga zanima kako mere vlade uticu na život građana, a ne na deficit budžeta, javni dug i, kako kaže, slicne kategorije koje nemaju direktne veze sa životnim standardom ljudi.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here