Home Vesti Brnabićeva: To nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji

Brnabićeva: To nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji

87
0
Ana_Brnabic-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja „Budućnost Srbije“ finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima vlade i predsednika države.


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja „Budućnost Srbije“ finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima vlade i predsednika države.
Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se pravi tema od nečega što nije tema.

„Pitate me kako se finansira to da legitimno izabran predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privrednicima“, rekla je ona posle obilaska Nacionalne referentne laboratorije.

Prema njenim rečima, posao je predsednika, ako želi da odgovorno i ozbiljno radi, kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima.

Ona je rekla da je to suština i srž demokratije.

Brnabićeva je rekla da ne zna kakvo je posebno finansiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima i dodala da je pohvalno to što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima.

„U svakoj normalno zemlji predsednik Republike može i treba da razgovara sa građanima i ni u jednoj normalnoj zemlji ovo nije tema“, rekla je premijerka i pitala da li bi se u Italiji, da predsednik obilazi zemlju, postavljalo pitanje ko finansira tu kampanju i razgovor s građanima.

„Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja vlade i predsednika“, rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da to nije kampanja koja ima u sebi vatrometa i skupa sredstva, navodeći da se u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje.

Na insistiranje novinara da kaže koliko to košta, ona je kazala: „Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here