Home Vesti „Tu su, u parlamentu, uzimaju dnevnice, uzimaju plate“

„Tu su, u parlamentu, uzimaju dnevnice, uzimaju plate“

121
0
wikipedia
Foto: Thinkstock

Beograd — Dok Skupština Srbije nastavlja zasedanje, deo predstavnika opozicije ne sedi u skupštinskoj sali. Oni o tačkama dnevnog reda govore u skupštinskom holu.


Beograd — Dok Skupština Srbije nastavlja zasedanje, deo predstavnika opozicije ne sedi u skupštinskoj sali. Oni o tačkama dnevnog reda govore u skupštinskom holu.
O nastavku vanredne sednice koja je počela u ponedeljak bojkotom opozicije, predsednica paralamenta Maja Gojković kaže da „manji deo opozicije ne želi da radi“.

„Ne bih to nazvala bojkotom, rekla je ona na TV Prva i dodala da „veći deo opozicije dolazi na plenum, a da čak i oni koji kažu da to ne rade učestvuju u radu odbora. Jedan deo opozicije, i to oni koji nisu ni učestvovali na izborima i nisu imali svoje poslanike već su ih nekako u međuvremenu stekli mimo izbora, odlučio je da ne učestvuje u diskusiji o dnevnom redu“.

„Tu su, u parlamentu, uzimaju dnevnice, uzimaju plate, tako da ne smatram da bojkotuju bilo šta osim rada parlamenta“, kaže Gojković.

Komentarišući mogućnost raspisivanja izbora, Maja Gojković kaže da spada „u onu kategoriju članova i rukovodstva SNS koji još nije prelomio da li je za izbore ili ne“.

„Svakako, neće prevladati naši lični osećaji da treba da dokažemo da imamo podršku građana nego interesi Srbije da li je u ovom momentu dobro izaći na birališta i tražiti poverenje građana Srbije“, rekla je ona za TV Prva.

Gojković je, povodom najnovijeg pisma koje je u Prištinu stiglo iz Vašingtona, rekla da je uslov Srbije za nastavak dijalog ukidanje taksi.

„Videćemo da li će oni to učiniti jer su pisma iz SAD i EU stizala u Prištinu sve vreme, ali nije imao ko da ih pročita. Videćemo da li će danas imati ko da pročita“, rekal je ona.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here