Home Vesti „Od danas aktivno bojkotujemo Narodnu skupštinu“

„Od danas aktivno bojkotujemo Narodnu skupštinu“

87
0
thinkstock sk
Foto: Thinkstock

Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas “aktivno” bojkotuju Narodnu skupštinu.


Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas “aktivno” bojkotuju Narodnu skupštinu.
Oni su naveli da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi.

Na prvoj pres-konferenciji, a najavili su i sledeće, na pola sata, razvili su transparent “Jedan od pet miliona” i pozvali ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese ostavku, jer je, kako kažu, uvredio i omalovažio profesore.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je, međutim, “sve iz vlasti” da podnesu ostavke jer, prema njegovim rečima, krše zakone i Ustav.

Boško Obradović je objasnio da je bojkot parlamenta primena dokumenta koji su objavili nedavno pod nazivom „Sporazum s narodom“.

“U Srbiji ništa ne funkcioniše, od Ustavnog suda do drugih institucija. Mi ćemo na svakih pola sata držati konferencije za novinare i to će biti nastavak otvorenog parlamenta iz decembra”, rekao je Obradović, podsećajući na događaj kada je opozicija ostala cele noći u skupštinskom zdanju.

Konferenciju za novinare su održali Goran Ćirić (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Miroslav Aleksić (Narodna stranka) i samostalni poslanik Jovan Jovanović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here