Home Vesti SzS prihvata zahteve protesta, nudi svoju platformu

SzS prihvata zahteve protesta, nudi svoju platformu

185
0
savez
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Savez za Srbiju saopštio je da prihvata zahteve građanskog protesta, navedene u pismu opoziciji.


Beograd — Savez za Srbiju saopštio je da prihvata zahteve građanskog protesta, navedene u pismu opoziciji.
U pismu se da opozicija predstavi „jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi“.

Ta opoziciona koalicija navela je da podržava proteste kao „autentičan izraz građanskog nezadovoljstva“ koje, kako se ocenjuje, „treba da se artikuliše u politički plan“.

Za tako nešto, SzS nudi, kao „dobru polaznu osnovu“, svoju platformu od 30 tačaka i opozicioni dokument o izbornim uslovima. U saopštenju se, takođe, kaže da će pozvati „i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana“ kako bi na tim osnovama zajedno formulisali plan koji će predstaviti javnosti.

Na poslednjem protestu u Beogradu, glumac Branislav Trifunović pročitao je pismo opoziciji u kome joj je poručio: „Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo, da vas smenimo ako ne budete valjali“. Među okupljenima na tom protestu bili su i pojedini opozicioni funkcioneri, poput Sande Rašković Ivić, Zorana Lutovca, Boška Obradovića… Kada su protesti počeli, pre osam nedelja, na njima su se pojavljivali i drugi opozicioni političari, kao što su lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Borko Stefanović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here