Home Vesti Klačar: Vanredni izbori ne bi bili iznenađenje

Klačar: Vanredni izbori ne bi bili iznenađenje

121
0
papir-srbjaizbori
Foto: Thinkstock

Beograd — Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio da ne bi bilo iznenađenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine.


Beograd — Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio da ne bi bilo iznenađenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine.
On je za agenciju Beta rekao da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti pomereni kako bi se pronašao način da u isto vreme budu održani i vanredni lokalni izbori.

„Zaista mi se čini teško održivim rešenje po kome ćemo ići na vanredne parlamentarne izbore ove godine, a sledeće godine na lokalne izbore. U interesu je Srpske napredne stranke da ti izbori budu spojeni“, ocenio je Klačar.

On je kazao da je objektivno vrlo teško raspisati vanredne lokalne izbore, ali da to nije nemoguće.

„Ono što je u ovom momentu čini izvesnim jeste da Srpska napredna stranka, razmišljajući o vanrednim parlamentarnim izborima, mora da razmišlja i o lokalnim izborima, jer je u interesu SNS da ti izbori budu spojeni, da se održe po mogućstvu u isti dan“, rekao je Klačar.

On je dodao da se ne sme zaboraviti da su lokalni izbori veoma važni i za SNS i za opoziciju, jer kako je ocenio, opozicija svakako ima planove da u bar 20 opština pokuša da osvoji ili povrati vlast.

„U ovom momentu to je moguće samo na dva načina, ili da se veštački izazove kriza u funkcionisanju lokalnih samouprava… Razni su načini, recimo da gradonačelnici masovno podnose ostavke“, kazao je Klačar.

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je promena Zakona o lokalnoj samoupravi što bi samo po sebi dovelo do promene strukture u opštinskim upravama, pa bi izbori bili raspisani i u opštinama Lučani, Doljevac, Kladovo i Kula u kojima su održani u decembru.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here