Home Vesti Vesić: Đilas misli da smo zaboravili šta je radio

Vesić: Đilas misli da smo zaboravili šta je radio

118
0
nn3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio izjave Dragana Đilasa o deci i porodiljama kao teško licemerje jer ih daje čovek dužan porodiljama 400 miliona dinara.


Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio izjave Dragana Đilasa o deci i porodiljama kao teško licemerje jer ih daje čovek dužan porodiljama 400 miliona dinara.
„Uvek mi se sviđala „Đilasova ‘naknadna pamet’, jer ona pokazuje koliko je taj čovek beskrupulozan. Neverovatno je da o deci priča osoba koja je, kada je 2013. smenjena sa mesta gradonačelnika Beograda, dugovala porodiljama 400 miliona dinara na ime neisplaćenih naknada jer nije plaćao ni po dve godine ono što je obećavao! Đilas će ostati upamćen jer kao gradonačelnik naplaćivao roditeljima duplo skuplje vrtiće nego što je zakon to dozvoljavao“, rekao je Vesić.

On je podsetio da su u vreme kada je Đilas vladao Beogradom roditelji vrtiće plaćali skoro 9.500 dinara, a u vrtiće je išlo 47.500 dece, dok danas u vrtiće ide više od 70.000 dece po ceni od skoro 5.600 dinara, a zbog njegove bahatosti grad Beograd sada vraća skoro tri milijardi dinara roditeljima koje je pljačkao.

Za te tri milijarde dinara koliko je Đilas oteo roditeljima, a koje sada vraćamo iz budžeta moglo je da se izgradi 15 vrtića: baš toliko je Đilas oteo iz džepova roditelja – 15 vrtića!, poručio je Vesić.

„Kako Đilasa nije interesovalo da uradi bilo šta dobro za decu pokazuje slučaj vrtića u Altini. Baš tu je Đilas pustio svog prijatelja tajkuna da bespravno izgradi, bez građevinske dozvole, vrtić. privatni investitor. Čim je tajkun završio gradnju, Đilas od njega iznajmljuje objekat za vrtić po basnoslovnoj ceni od 29.637 evra mesečno prvih godinu dana, a potom po ceni od 23.710 evra mesečno koliko grad plaća. Za 10 godina koliko traje ugovor tajkun će zahvaljujući Đilasu da zaradi skoro tri miliona evra. Za te pare Grad je mogao u Altini da izgradi dva vrtića. Ali tada ne bi Đilasov prijatelj ne bi zarađivao. Da li treba da pominjem da je Đilas izgradio vrtić Oblačak na Zvezdari bez vode? Kao da deca žive u Srednjem veku. E to je Dragan Đilas“, naveo je Vesić.

„Kada smo kod vatrometa, Đilas je samo za vatromet za otvaranje Mosta na Adi na dočeku 2012. godine potrošio skoro 50.000 evra! Manje od toga, manje od 50.000 evra Grad Beograd će da potroši ove godine za vatromet za devet redovnih i šest vanrednih manifestacija. Toliko o činjenicama. A lagao je Dragan dJilas da će Grad da potroši 850.000 evra! Treba da ga je sramota“, rekao je Vesić.

Žalosno je samo kako ovaj čovek koji pretenduje da vodi zemlju potcenjuje građane i njihovu inteligenciju i kako misli da smo zaboravili šta je radio dok je bio na vlasti, zaključio je Goran Vesić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here