Home Vesti Organizatori protesta u BG traže smenu Stefanovića

Organizatori protesta u BG traže smenu Stefanovića

81
0
bosko-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Lider Dveri Boško Obradović kaže da će opozicija nastaviti suprotstavljanje režimu Aleksandra Vučića u svim parlamentima ako postoje uslovi za to.


Lider Dveri Boško Obradović kaže da će opozicija nastaviti suprotstavljanje režimu Aleksandra Vučića u svim parlamentima ako postoje uslovi za to.
Komentarišući izjavu lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da opozicija okupljena u Savezu za Srbiju treba da bojkotuje rad Narodne skupštine, Obradović je kazao da to podrazumeva mogućnost napuštanja ne samo republičkog već i gradskih i lokalnih parlamenata širom Srbije.

„Ujedinjena opozicija je već napustila sednicu Skupštine Srbije o budžetu, niz opozicionih odbornika je napustio zasedanja parlamenata više gradova i opština o budžetu. Nastavićemo sa suprotstavljanjem režimu u parlamentima ako za to ima uslova, videćete i kako u narednom periodu, a ako ih budemo napuštali, to ćemo uraditi samo uz borbu“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u beogradskom sedištu Dveri.

On je najavio „posebna iznenađenja“ za sledeće zasedanje Skupštine Srbije, ne precizirajući šta pod tim podrazumeva.

Upitan da li će Savez za Srbiju bojkotovati eventualne vanredne parlamentarne izbore koji po pojedinim medijskim navodima mogu biti raspisani na proleće naredne godine, lider Dveri je rekao da Savez za Srbiju neće učestvovati na izborima dok ne budu ispunjeni uslovi koje je postavio za slobodne i poštene izbore.

„Niko ko ozbiljno drži do svog dostojanstva ne može da učestvuje na izborima u uslovima verbalnog, medijskog i fizičkog nasilja režima nad političkim neistomišljenicima. Mi ne možemo učestvovati na takvim izborima jer to nisu izbori već rijaliti šou Aleksandra Vučića“, naveo je lider Dveri.

Komentarišući puštanje na slobodu osumnjičenih za fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dva člana te stranke u Kruševcu, Obradović je upitao zašto napadačima nije suđeno i presuđeno ako kako je rekao, postoje svi dokazi.

„Zamislite dva čoveka iz Levice Srbije iz Kruševca koji su prebijeni a koji sada svakog dana mogu da se suoče sa batinašima na ulici. Šta će oni na slobodi, pokušali su da ubiju Borka Stefanovića. Po hitnom postupku je trebalo da im bude suđeno i da budu osuđeni na višegodišnju robiju ali i da se utvrdi ko im je bio nalogodavac“, kazao je Obradović.

On je građanima poželeo da 2019. bude „godina pada Aleksandra Vučića sa vlasti“ i pozvao ih da nastave sa protestima i svim oblicima građanske neposlušnosti jer je kako je rekao, „svima dozlogrdilo“.

„Ova godina nas je skupo koštala, imali smo epidemiju odlazaka mladih ljudi iz Srbije, rasprodaju prirodnih i privrednih bogatstava poput aerodroma Nikola Tesla, RTB Bor, PKB-a, tajne pregovore Vučića i Hašima Tačija koji imaju čvrstu saradnju i tesnu koordinaciju a kao veliko finale imali smo svakovrsno nasilje režima nad političkim neistomišljenicima, od izbornog u Lučanima, do verbalnog i medijskog“, kazao je lider Dveri.

Obradović je dodao da će na Savindan 2019. godine Dveri obeležiti 20 godina od osnivanja časopisa „Dveri srpske“ kada je kako je rekao, započela priču o tom pokretu.

Preuzeto sa: https://www.b92.net/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here