Home Vesti Oglasio se SzS, najavljuju dokaze o incidentima u Lučanima

Oglasio se SzS, najavljuju dokaze o incidentima u Lučanima

123
0
sz
Foto: https://www.b92.net

Savez za Srbiju odbacio je navode ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o incidentima koji su se dogodili tokom izbora u Lučanima.


Savez za Srbiju odbacio je navode ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o incidentima koji su se dogodili tokom izbora u Lučanima.
Oni su najavili da će sutra izneti dokaze o onome što se dešavalo u toj opštini, tokom kampanje i juče na dan izbora.

Savez za Srbiju tvrdi da su pritisci, pretnje i krađa glasova sprovođeni u Lučanima prethodnih 45 dana, a da su kulminirali privođenjem opozicionih aktivista na dan izbora.

„Ceo dan su građani Lučana bili izloženi ucenama i pretnjama od ljudi koji su opštinom krstarili u džipovima bez registarskih tablica i koji su progonili naše aktiviste“, stoji u saopštenju, a kako se tvrdi policija nije reagovala, jer je tamo bila prisutna državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, koju su zatekli prilikom, kako navode, mirnog ulaska u policijsku stanicu.

Oni su postavili pitanja šta je Hrkalovićeva radila u Lučanima, zašto policija ne reaguje na kršenje zakona i „zašto kriminalce ne hapsi umesto što sa njima blisko sarađuje“.

„Juče je (Hrkalović) izašla na svetlo dana, očekujući da je neko od prisutnih udari, gurne ili učini bilo šta što bi vlast iskoristila u svojoj kampanji. Naravno, to se nije desilo“, dodaju u SzS.

Navode Stefanovića odbacio je u pisanoj izjavi i lider Dveri Boško Obradović, koji je poručio ministru da je policija narodna, a ne partijska, i da treba da štiti zakon, a ne stranačke batinaše.

“Dobro je što je Stefanović priznao da je Dijana Hrkalović bila na lokalnim izborima u Lučanima po njegovom nalogu. To je dokaz da se policija direktno umešala u izborni proces i stavila na stranu vlasti”, tvrdi Obradović.

Dodao je da je “nečuveno” da su u toku izbornog procesa uhapšena dva člana Dveri – Borko Puškić i Milovan Jakovljević, zadržani u policiji i tako im onemogućili da budu u Izbornom štabu SzS.

O izborima u Lučanima govorio je i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je rekao da je SzS dokumentovao pritiske i neregularnosti koje su ih obeležile.

On je, gostujući na TV Naša, rekao da je potpredsednik Izvršnog odbora Lazar Ðurović uhapšen „pod lažnom optužbom da je odgurnuo novinara“, koji, tvrdi i nije novinar, već je direktor Turističke organizacije Pančeva Nikola Stojiljković.

„Dijana Hrkalović je direktno, iz lokalne policijske stanice, komandovala specijalnom operacijom uterivanja straha u Lučanima i naređivala hapšenje opozicionih aktivista“, rekao je Jeremić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here