Home Vesti Vučić proglasio pobedu lista pod svojim imenom

Vučić proglasio pobedu lista pod svojim imenom

89
0
crta-srbijaizbori
Foto: Thinkstock

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je konferenciji za medije u sedištu SNS izneo podatke o rezultatima lokalnih izbora u četiri opštine u Srbiji.


Predsednik SNS Aleksandar Vučić je konferenciji za medije u sedištu SNS izneo podatke o rezultatima lokalnih izbora u četiri opštine u Srbiji.
On je proglasio ubedljivu pobedu SNS u svim opštinama i to je jedina, zasad, dostupna procena rezultata izbora, pošto portal Republičke izborne komisije, bar u nedelju uveče, nije bio u funkciji.

Kako je dodao, izbori nisu laki “jer smo pritisnuti spolja zbog Kosmeta i iznutra verbalno i fizički”.

“O tome neću večeras, govoriću o tome sutra i službeno, govoriće i gospodin Nebojša Stefanović i predstavnici drugih organa SNS”, rekao je Vučić.

Kako je Vučić naveo, pod njegovim imenom na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS – četiri.

U Doljevcu je Vučićeva lista, kaže Vučić, osvojila 83,4 odsto glasova birača, a u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata.

Dodao je i da je Savez za Srbiju osvojio je 9,57 odsto ili 4 mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana „Jedan tim“ sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto imaće po dva mandata.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto, a cenzus su presle Jedinstvena Srbija sa nešto više od šest odsto, i SPS sa 5,52 odsto.

U Kladovu je Vučićeva lista osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.

Na izborima u Kuli lista pod Vučićevim imenom osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata.

SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana „Kritična masa“ 8,9 odsto i POKS 6,67.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here