Home Vesti Gojković: Većina u SNS za izbore, Vučić i ja protiv

Gojković: Većina u SNS za izbore, Vučić i ja protiv

122
0
maja g
Foto: https://www.b92.net

Novi Sad — Sudeći po sastanku koji je Vučić održao sa pojedinim članovima Predsedništva SNS, većina u ovoj stranci je za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora.


Novi Sad — Sudeći po sastanku koji je Vučić održao sa pojedinim članovima Predsedništva SNS, većina u ovoj stranci je za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora.
To je izjavila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojkovic za RTV.

Dodala je da ona lično ne deli to mišljenje.

Na pitanje „hoće li pre biti zakazana nova sednica ovog saziva Skupštine ili će pre biti raspisani vanredni parlamentarni izbori, Gojković je u „Pravom uglu“ RTV-a rekla da „svi znamo da su redovni izbori 2020., ali naravno da je legalno i legitimno da najveca partija vladajuceg bloka, SNS, razgovara o mogućnosti da na izbore izađemo i u 2019., u predizbornoj godini“.

„Pogotovu što je očigledno da je opozicija ta politička snaga koja priželjkuje izbore i koja je počela sa takvim delovanjem i u parlamentu, da onemogućavaju polako da parlament normalno funkcioniše, ali i svojim sporadičnim okupljanjima“, dodala je ona.

Iako nije bila na tom sastanku sa Vučićem, Gojković kaže da su „retki političari u SNS kao što su Aleksandar Vučić i kao što sam ja da ne žele izbore u 2019.“ „Više sam sklona i delim mišljenje predsednika Srpska napredne stranke Aleksandra Vučića da izbori u ovom momentu nisu potrebni i da imamo velike političke izazove koje moramo da rešavamo“, rekla je Gojković.

Tu je, svakako, kaže, pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine i jacanje ekonomije.

„Ali treba saslušati i druge kolege i ocigledno po sastanku koji je održao Aleksandar Vučić sa pojedinim članovima Predsedništva naše stranke, preovladava mišljenje da se ide na vanredne izbore“, rekla je Gojković.

Do eventualnog raspisivanja vanrednih izbora postoji zakonska procedura koja se mora ispoštovati, a ovo su razgovori kakva je politička situacija i da li je potrebna nova provera kojoj političkoj opciji će građani dati poverenje, kaže ona.

Pisanje medija da ona jedva čeka da se reši funkcije predsedavajuće Skupštine, Gojkovic je ocenila kao vrlo ružno, „primitivno spinovanje“, da je to zataškavanje hajke koja se vodi protiv nje i uvreda koje dobija.

Gojković je odbacila ocene da je vladajuća većina, podnošenjem „fantomskih amandmana“ onemogućila opoziciju da raspravlja o budžetu, i da je ona lično zadovoljna načinom na koji je budžet usvojen. Prilikom glasanja o budžetu se videlo da vladajuća većina ima dovoljnu podršku i to nije razlog za raspisivanje novih izbora, istakla je predsednica Skupštine.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here