Home Vesti Martinović opet optužuje, Gojkovićeva „ugasila“ Milojičića

Martinović opet optužuje, Gojkovićeva „ugasila“ Milojičića

129
0
wikipedia
Foto: Wikipedia

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović je optužio opozicione poslanike da su u „paktu protiv Srbije“.


Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović je optužio opozicione poslanike da su u „paktu protiv Srbije“.
On je rekao i da opstrukcijom u parlamentu hoće da izazovu haos, jer na izborima ne mogu da pobede Aleksandra Vučića.

„Stvar je jasna. U pitanju je pakt protiv Srbije. To smo videli sve 5. oktobra 2000. kako izgleda kada od jednog čoveka napravite crnog đavola, pa preuzmete vlast, a onda sve pokradete… Vučić vas je 2012. zaustavio u krađi, pa biste sve ponovo iz početka“, rekao je Martinović.

On je to kazao na plenarnoj sednici Skupštine na kojoj su poslanici polemisali izvan teme zbog čega je predsednica parlamenta Maja Gojković odredila jednočasovnu pauzu, jer je, kako je ocenila, „deo opozicije došao u parlament da pravi haos“.

Martinović je kazao da je „pakt protiv Srbije“ scenario koji je viđen 2000. godine i da je svako ko danas tvrdi da Aleksandar Vučić stoji iza ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, na strani kosovskih lidera Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija, Envera Hodže i ostalih.

„Dovoljno dugo se svi mi bavimo politikom da bismo mogli da izračunamo da su dva plus dva četiri“, rekao je Martinović i dodao da su „gospoda“ poslata u Skupštinu da bi Srbiju optuživala za ubistvo Ivanovića i da bi i danas, kao nekada, tvrdili da je Srbija kriva za raspad nekadašnje Jugoslavije i da bi govorili sa su Srbi najveći zločinci.

Martinović je rekao da Haradinaja, Hodžu, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa povezuje to što se bore protiv Vučića i države Srbije.

Reagujući na optužbe da je opozicija u „paktu protiv Srbije“, poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić zatražio je kaznu za Martinovića zbog optužbi koje je izneo na račun poslanika opozicije.

„Mi nismo u paktu protiv Srbije, to je Srpska napredna stranka koja je u koaliciji s Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem“, rekao je Milojičić, pa mu je Maja Gojković oduzela reč zbog čega je upitao zašto to čini.

On je predsednici parlamenta rekao da bi bilo bolje da je to učinila kada je Marinović opozicione poslanike nazvao izdajnicima.

Milojičić je rekao da opoziciju ne čine izdajnici, već ljudi koji vole Srbiju.

Predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je pauzu do 14 časova rekavši da će tada probati da vodi sednicu, jer „ovo više nema nikakvog smisla“ zato što je „jasno da je deo poslanika došao da pravi haos“.

„Ali ja lično ovde ne želim da učestvujem u rušenju parlamenta i države“, kazala je Maja Gojković.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here