Home Vesti „Predstoji nam ozbiljan terenski rad“

„Predstoji nam ozbiljan terenski rad“

155
0
sz
Foto: https://www.b92.net

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od lidera Saveza za Srbiju izjavio je da tom opozicionom bloku predstoji „ozbiljan terenski rad“.


Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od lidera Saveza za Srbiju izjavio je da tom opozicionom bloku predstoji „ozbiljan terenski rad“.

On je istakao i da predstoji borba protiv režimske blokade medija, pre svega narodne Radio-televizije Srbije.

Stefanović je u intervjuu za beogradski „Blic“ od četvrtka, 15. novembra, kazao da je „sjajan uspeh“ što 20 odsto građana Srbije zna za taj savez iako su mediji zatvoreni za opoziciju i ima „straha od diktature“ i rekao da očekuje da će se „talas“ ulaska organizacija u Savez nastaviti.

„Sve orgnizacije koje su spremne da daju doprinos promeni ovog sistema pljačke, laži i siromaštva naroda, biće dobrodošle, naročito jer je sada jasno da je Savez za Srbiju centar okupljanja svih protivnika ovog sistema“, ocenio je Stefanović.

On je rekao da agencija „Faktor plus“ ne sprovodi istraživanja i dodao da bi bilo dobro da Blic ne objavljuje rezultate tih istraživanja.

„Kako može biti tačno da PUPS ima 3,5 odsto, a stranka Nenada Popovića dva?“, upitao je Stefanović.

Po njegovim rečima, taj opozicioni blok bi želeo da što pre smeni vlast, jer „im je svaki dogovor na štetu Srbije i svaki novi dan ove vlasti je propast za našu zemlju“.

„Od prodaje preduzeća bez tendera, prodaje zemlje i vode, do tajnih dogovora oko Kosova i Metohije. Vučić prodajom zemlje i preduzeća plaća susrete sa stranim zvaničnicima, zaboravljajući da to realno umanjuje ugled zemlje, pa završi u trećem redu u Parizu“, ocenio je Stefanović.

On je rekao da je „skrajnuto mesto“ predsednika Srbije na ceremoniji povodom 100 godina od primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu „bruka i organizatora, i Ministarstva spoljnih poslova, i poniženje za Srbiju“.

„Nije se smelo dozvoliti da predsednik ode pod tim uslovima i dopusti da neki činovnik francuskog protokola baci ljagu na naše žrtve i pobede“, ocenio je on.

Stefanović je dodao da je izvinjenje francuskog ambasadora u Srbiji Frederika Mondolonija dobar potez, ali je izrazio nadu da će reagovati na izbacivanje karikatura Predraga Koraksića Koraksa sa izložbe u Lazarevcu.

„Zna ambasador da je Koraks i nosilac Legije časti Francuske, pa verovatno o časti nešto i zna, za razliku od SNS jurišnika u Lazarevcu“, pojasnio je Stefanović.

On je naveo i da bi predsednik Francuske Emanuel Makron „sigurno bio iznenađen stepenom štetnosti“ za Srbiju i Beograd ugovora francuskih firmi sa aerodromom u Beogradu i Nišu, kao i o spalionici otpada u Vinči.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here