Home Vesti Đilas: Svi bi prihvatili, ali im to niko ne traži

Đilas: Svi bi prihvatili, ali im to niko ne traži

94
0
Dragan_Djilas-srbijaizbori
Foto: Wikipedia

Strane firme koje dobijaju subvencije u Srbiji moraju biti uslovljene minimalnom platom od 350 evra, kaže jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas.


Strane firme koje dobijaju subvencije u Srbiji moraju biti uslovljene minimalnom platom od 350 evra, kaže jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas.
Kako prenose Južne vesti, on veruje da bi one na to pristale, kao što su u Mađarskoj, ali im niko to ne traži.

Srbija nije toliko siromašna zemlja, navodi Đilas, da plate lekara i medicinskih sestara budu četiri puta manje nego u Rumuniji.

Inicijator novog opozicionog bloka Saveza za Srbiju, koji je u petak održao skup u Nišu, navodi da u Srbiji ne postoje uslovi za slobodne izbore, ali ipak nije za opciju bojkota.

“Ja sam od onih ljudi koji se zalažu da dođemo do izbora, da na izborima pobedimo, a onda ako neko hoće da menja izbornu volju građana, da onda idemo na demonstracije, a ne obrnuto. Ovde je jedan dugačak put dok dođemo do toga i dok narod shvati da nažalost imamo čoveka i njegove saradnike koji od 100 stvari koje kažu, 99 su neistina”, kaže Đilas.

Odlazak mladih iz zemlje i siromaštvo su najveći problemi, ali Srbija može da napravi „neviđen ekonomski pomak“ za kratko vreme, kaže Đilas, ukoliko se stvari u državi „drugačije poslože“.

Jedan od načina je da se Srbija bazira na energetici i poljoprivredi, navodi Đilas, a da se subvencije daju firmama koje su strateški potrebne Srbiji, a ne samo one koje uvoze sirovine, sklapaju kablove, a izvoze profit. Ipak, za sve njih Đilas bi postavio uslov.

“Da kažemo tim stranim investitorima, da im damo subvencije, svi daju…Ali, ne može da plata bude ispod 350 evra, minimalno. I verujete, svi će to prihvatiti, u Mađarskoj je skoro duplo više od toga, u Slovačkoj i više. Kad bi ste ih testirali, oni bi to prihvatili”, kaže Đilas.

Dodaje i da je najveći zagovornik zakona o poreklu imovine, kaže da je SzS heterogena koalicija, ali homogena oko ciljeva u 30 tačaka, i da bi u prvih godinu dana posle dolaska na vlast bila uspostavljena tehnička vlada bez lidera Saveza.

Napominje i da nikad ne bi tužio novinare, ali da urednik Informera Dragan Vučićević, koga je tužio, i televizija Pink – nisu novinari već puki izvršioci autoritarnog režima.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here