Home Vesti Mićunović objasnio zašto nije glasao za „Savez za Srbiju“

Mićunović objasnio zašto nije glasao za „Savez za Srbiju“

80
0
ds-srbijaizbori

Beograd — Jedan od osnivača i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović izjavio je da nije glasao za ulazak DS-a u Savez za Srbiju jer o tome nije bilo debate.


Beograd — Jedan od osnivača i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović izjavio je da nije glasao za ulazak DS-a u Savez za Srbiju jer o tome nije bilo debate.

Rekao je da ne valja što se čulo da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića, i da ne vredi mahati glasovima „za“ SZS, kada su protiv osnivači stranke i „ceo poslanički klub“.

Mićunović je to rekao objašnjavajući svoj stav prema SZS, a povodom pisanja “Blica”, da je napustio sednicu GO DS-a u nedelju, kada mu je oduzeta reč, uz komentar da će poštovati, po prvi put, diktaturu.

„Nije bilo baš tako… Znate, oni su napravili jednu proceduralnu skupštinu, na kojoj teško da može da bude debate. Vi date pet minuta svima… Ja sam smatrao da je bilo neophodno da imamo debatu, međutim, ona je izostala. Ja sam govorio oko četiri minuta a predsedavajući mi je rekao da mi je vreme isteklo, na šta sam se ja našalio i rekao da je moje vreme tek došlo, ali da poštujem njegovu diktaturu“, rekao je juče Mićunović za N1 i naglasio da je mislio konkretno na diktaturu predsedavcajućeg.

Mićunović je rekao i da je nejasno sve to oko glasanja, jer je napravljeno takvo mnjenje da u stvari treba da se priđe tom savezu.

„Nije važno da li imate 180 glasova ZA, nego da li se u tih devet protiv nalaze osnivači stranke, celokupan poslanički klub ili imate tu brojku kojom možete da mašete“, rekao je Mićunović.

Protiv pridruženja SZS bili su Mićunović, bivši predsednik stranke Dragan Šutanovac, poslanici Nataša Vučković, Radoslav Milojičić, Gordana Čomić, predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin i Vida Ognjenović.

„To sad neka razmišlja predsednik stranke kako će dalje funkcionisati“, rekao je Mićunović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

On je rekao i da nije valjalo što se u stranci čulo „da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića“.

Stranke služe da budu „vaspitači političkog života“, kaže Mićunović i ističe da ono što se želi od države treba da se neguje i u stranci, da se imaju jasni birački spiskovi, jasna procedura, debate.

Nisu stranke tu samo da se grabe za vlast, dodaje on.

Prema Savezu za Srbiju, kaže, ima rezerve, jer ga podsećaju na DEPOS.

„Ako se postavi pitanje hoćemo li u EU, dovoljno je da jedna stranka kaže ne, jer se odluke donose konsenzusom“, primetio je Mićunović.

Pokreti prema njegovim mišljenju ne mogu biti zamena za stranke. Oni se, objašnjava, pojavljuju u kriznim vremenima, u nekim revolucijama, a u trenutnoj situaciji, smatra Mićunović, ne mogu da okupe veliki broj ljudi.

Prema “Blicu” događaji su išli nešto drugačije. Saša Paunović je navodi list, na Glavnom odboru DS oduzeo Mićunoviću reč i rekao da mu je isteklo vreme.

Miroslav Vasin iz Vojvodine se javio i rekao da je sramota da se Mićunoviću oduzima reč i pitao da li bi „Đinđiću oduzeo reč da je živ, a Paunović je odgovorio sa „da“, piše list.

Kako se navodi, Gordana Čomić je ukazivala da „mora da se čuva politika Demokratske stranke“, kao i da DS ima „krizu političkog identiteta“.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here