Home Vesti Formiranje Saveza za Srbiju u nedelju, za sad bez DSS

Formiranje Saveza za Srbiju u nedelju, za sad bez DSS

121
0
demokratskastranka-srbijaizbori

Beograd — Savez za Srbiju biće formiran 2. septembra, ali bez, barem u početku, Demokratske stranke Srbije, saznaje „Blic“.


Beograd — Savez za Srbiju biće formiran 2. septembra, ali bez, barem u početku, Demokratske stranke Srbije, saznaje „Blic“.
Lideri stranaka koje su deo Saveza poručuju da posle tog datuma politička scena neće biti ista, te da je Savez otvoren za sve kojima su interesi građana iznad pojedinačnih interesa.

Deo Saveza biće osam stranaka i organizacija: Demokratska stranka, Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga i Dveri.

Inicijativa za stvaranje opozicionog bloka je krenula od Dragana Đilasa, a šef Narodne stranke Vuk Jeremić kaže za „Blic“ da je jako bitno da je došlo do ujedinjenja opozicije.

Iako se u javnosti pojavljuju spekulacije da je unutar DS podrška Savezu na klimavim nogama, šef demokrata Zoran Lutovac to demantuje.

„Podrška formiranju Saveza za Srbiju je opšta i odlučna. Naši članovi su razumeli poruku birača, trenutak i okolnosti u kojima se nalazimo i podržavaju napore da se izborimo za normalno društvo, vladavinu prava i bolji život građana. Savez je otvoren i za druge kojima su interesi građana iznad pojedinačnih interesa“, kaže Lutovac za „Blic“.

Kroz ta otvorena vrata najverovatnije će ući i Demokratska stranka Srbije, ali bi to moglo da se desi, kako kaže izvor „Blica“, polovinom septembra, kada bi trebalo da bude održan Glavni odbor stranke.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here