Home Gradski izbori Jovanović Vesiću: Koliko ste vi škola i vrtića izgradili?

Jovanović Vesiću: Koliko ste vi škola i vrtića izgradili?

79
0
nn-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Potpredsednik NS Nikola Jovanović upitao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koliko je u vreme njegovog mandata izgrađeno takvih objekata.


Beograd — Potpredsednik NS Nikola Jovanović upitao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koliko je u vreme njegovog mandata izgrađeno takvih objekata.
Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda je reagovao na izjavu zamenika gradonačelnika Beograda da se borbom protiv divlje gradnje finansiraju škole i obdaništa.

„Goran Vesić govori da borbom protiv divlje gradnje finansira škole i obdaništa. O kojim školama i obdaništima Vesić priča? Za vreme njegovog mandata, izgradio je nula mostova, jednu školu i nula vrtića. Ako je to merilo njegove uspešnosti u borbi protiv divlje gradnje, jasno je da on po tom pitanju nije ništa uradio“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je podsetio da je Vesić još 2015. godine izjavljivao da je divljoj gradnji u Beogradu odzvonilo a da tri godine kasnije ponavlja istu priču.

„Vesić i dalje ne odgovara na dva jednostavna pitanja koja sam mu postavio – koliko je krivičnih prijava grad podneo protiv divlje gradnje i koliko je bespravnih objekata iz svoje nadležnosti srušio, od stupanja na snagu novog zakona. Zato mu sada postavljam još jednostavnije pitanje kako bi lakše razumeo poentu: ‘Gospodine Vesiću, zašto ništa niste učinili protiv divlje gradnje od kada ste na vlasti u Beogradu“, naveo je on.

Jovanović je odbacio i tvrdnje o velikom dugu Beograda koji je ostavila prethodna gradska vlast i rekao da su te tvrdnje odbacili i Fiskalni savet i Ministarstvo finansija. „Da Vesića zanima istina, citirao bi ove dve institucije koje kažu da je dug Beograda 2013. godine bio 400 miliona, a ne 1,2 milijarde evra. Isto tako bi tamo našao podatak da je zato javni dug Srbije od 2012. godine porastao sa 15 milijardi evra na 24 milijarde“, naveo je Jovanović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here