Home Vesti „Treba još nešto ubaciti u program od 30 tačaka“

„Treba još nešto ubaciti u program od 30 tačaka“

80
0
demokratskastranka-srbijaizbori
Foto: https://www.b92.net

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da ta stranka za sada ne ulazi u Savez za Srbiju, ali da će razgovarati s njegovim liderima.


Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da ta stranka za sada ne ulazi u Savez za Srbiju, ali da će razgovarati s njegovim liderima.

On je za TV N1 rekao da bi do udruživanje opozicije trebalo da dođe po političkoj srodnosti i da „nije ideja samo da se se dođe na vlast već i da se nešto uradi“.

Jovanović je kazao i da bi u program Saveza koji je predstavljen u okviru 30 tačaka trebalo „još nešto ubaciti“.

„Ako se već gradi savez, treba temeljno da se gradi. Ima tu stvari da se našteluju, zato mislim da ne treba žuriti, nisu sporne tačke, ja bih ubacio još nešto. Treba neke stvari definisati u razgovorima koji će doći. Dajte da se napravi tako da bude uspeh, ne samo da se dođe na vlast, nego da se sa vlasti nešto uradi. Ako se samo promeni ganitura na vlasti, neće mnogo da se promeni. Mora sistem da se menja“, rekao je predsednik DSS-a.

Opozicioni Savez sa Srbiju krajem jula je predstavio program od 30 tačaka, među kojima su protivljenje referendumu za rešenje pitanja Kosova i dobijanju stolice u Ujedinjenim nacijama, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Između ostalog, navedeno je i da će se Savez zalagati za izgradnju demokratskog, uređenog i pravednog društva i vladavine prava po najvišim evropskim standardima.

Ulazak u savez najavili su Demokratska stranka, Narodna stranka, Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga. Među osnivačima je i bivši predsednik DS-a i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here