Home Vesti „Mene su tukli u ovoj kampanji sa tri strane…“

„Mene su tukli u ovoj kampanji sa tri strane…“

225
0
b 92
Foto: https://www.b92.net

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio je da se opozicija ne može okupljati oko toga da se ne izlazi na izbore bez ravnopravnih uslova.


Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio je da se opozicija ne može okupljati oko toga da se ne izlazi na izbore bez ravnopravnih uslova.
On je istakao da je opozicija i na nivou države i grada, a da je samo na Novom Beogradu vlast.

U intervjuu za nedeljnik NIN, Šapić je upitao zašto mediji koji danas podržavaju Savez za Srbiju koji je u svoj program uvrstio fer i ravnopravne izbore nisu njega ravnopravno tretirali na prethodnim izborima.

„Mene su tukli u ovoj kampanji sa sve tri strane na različite načine: jedni maljem, drugi me gađali strelom, a treći mi ubrizgavali otrov dok spavam. Nisam imao jednak tretman kao drugi, ni u medijima koji nisu režimski, zašto“, upitao je Šapić.

On je objasnio da na sledećim izborima njegova novoformirana stranka želi da učestvuje samostalno, kao i da ne želi da njegova politika bude zasnovana svađama i kritici.

„Pokušavam da budem pozitivan i konstruktivan, a imam utisak da smo upali u vrzino kolo destrukcije i negativne energije. Želim da dobijem mandat na osnovu ideja šta mogu da uradim, a ne da tražim poverenje zbog umeća da se svađam i kritikujem“, objasnio je Šapić.

On je kazao da nije tačno da njegov savez ima ulogu da oduzme glasove opoziciji, jer je, po njegovom mišljenju, nemoguće uzeti glasove od ljudi koji su izlazili iz politike, pa se u nju vraćali.

„(Saša) Janković je bio zaštitnik građana, (Dragan) Đilas predsednik Košarkaškog saveza, a (Vuk) Jeremić predsedavajući a posle toga je radio na kandidaturi za generalnog sekretara UN – to je sve u redu i svako ima pravo da odlazi i da se vraća, ali ne razumem kako smo doši do toga da ja nekome nešto uzimam“, kazao je Šapić.

Ddao je da on i stranka SPAS nemaju bilo kakve veze sa Srpskom naprednom strankom ni sa Savezom za Srbiju, a da će njegova stranka učestvovati na izborima iako opozicija odluči da izbore bojkotuje.

Kako je objasnio, SPaS ima poseban program za lokalni nivo na kojem su spremni za savez i saradnju sa različitim grupama građana i udruženjima, a na nacionalnom nivou želi da nastupa samostalno.

„Mi želimo svojim primerom da pokažemo da akteri na plitičkoj sceni Srbije i politički neistomišljenici ne smeju da budu jedni drugima neprijatelji. Nećemo postići ništa produbljivanjem sukoba među nama“, kazao je Šapić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here