Home Vesti Vesić: Opozicija bez rešenja, biće još podmetačina

Vesić: Opozicija bez rešenja, biće još podmetačina

87
0
nn3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Opozija u Srbiji se ne okuplja zato što ima rešenja za probleme u zemlji, nego zato što je protiv svega pozitivnog što radi vlast, rekao je Goran Vesić.


Beograd — Opozija u Srbiji se ne okuplja zato što ima rešenja za probleme u zemlji, nego zato što je protiv svega pozitivnog što radi vlast, rekao je Goran Vesić.
Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda, to je njihova čitava logika u nameri da sruše Aleksandra Vučića.

„Da li je to Kosovo, Beograd na vodi, gorivo, fontana na Slaviji, potpuno je nevažno. Oni su uvek protiv bilo čega što se pozitivno radi u ovoj zemlji. Oni su protiv svoje zemlje, računajući da će to napraviti problem Vučiću koga, inače, patološki mrze i koji je jedina njihova opsesija, računajući da će dovesti do njegovog pada sa vlasti“, rekao je Vesić na TV Pink.

Opozicija se, kaže, ne okuplja zato što ima drugo rešenje i ona nema nikakva rešenja, a očekuje dodatde pritiske na Vučića kada je reč o reševanju pitanja KiM i „podmetačina“.

„Sada kad Vučić rešava probleme koje političari pre njega nisu rešili imate opoziciju kojoj je jedina nada će Vučić da se ‘oklizne’ na pitaju KiM ne bi li oni došli na vlast. To je jedino što njih interesuje. Njih ne interesuje da reše problem KiM, oni nemaju rešenje za KiM“, naveo je Vesić.

Zato, ističe, Vučić ima dodatne probleme kada pregovara o problemu KiM, jer ima opoziciju koja nije razumna.

„Umesto da pomognu, oni su protiv svakog rešenja, a pri tom nemaju svoja rešenja. Tako je i sa Beogradom na vodi. Cela njihova ideja je bila ‘oterati investitora’, jer kad nemate politiku, onda se bavite destrukcijom“, kaže Vesić.

Naveo je i da su protesti zbog Beograda na vodi i posle predsedničkih izbora bili instrumentalizovani kako bi se rušila vlast, a ne da bi se rešio bilo koji konkretan problem.

„Slično se dešavalo oko Savamale. Imali ste čitav niz protesta koji su organizovale grupe koje su naprosto bile plaćene za to, čiji je pokušaj bio da se zaustavi investiranje u Savamali“, naveo je Vesić.

Govoreći o iseljavanju porodica iz Savamale koje su živele u udžericima, Vesić je rekao da je porodica Timotijević poslednja porodica koja je iseljena i dobila stan odgovarajuće kavndrature na Vračaru.

„U slučaju porodice Timotijević čak je pravljena posebna instrumentalizacija, organizovani su protesti. Na kraju su napravili dogovor sa Gradom u skladu sa svojim intreesima. Mi smo im dali ono što im po zakonu pripada i preselili su se u nove stanove“, kaže Vesić.

Naveo je da je onog dana kada je ta porodica potpisala ugovor zaposleni u Direkciji za građevnsko zemljište bili su na licu mesta da se dogovore sa njima, a tamo su zatekli tri čoveka iz inicijative Ne davimo Beograd i advokata koji su ih ubeđivali da raskinu sporazum.

„Zamislite, ljudi žive u udžerici, bez kanalizacije, dobijaju stanove i sada oni dođu da ih ubeđuju da raskinu ugovor i ostanu u udžerici. Njih nikad nije interesovala porodica Timitijević i sudbina bilo kog čoveka koji je živeo u Savamali. Njih interesuje da zaustave investiranje od 3,5 milijardi evra u Srbiji. Veruju da, ako zaustave taj projekat, onda će Vučić imati problem“, kaže Vesić.

Cela njhova ideja je, dodaje, bila je da se otera investitor, jer kad nemate politiku onda se bavite destrukcijom. Komentarišući zabranu posete Bedžeta Pacolija koga je kao tzv. kosovskog ministra spoljnih poslova u Novi Pazar pozvao Sulejamn Ugljanin, Vesić je rekao da Pacoli nije došao sa dobrom namerom i nije rekao da želi da poseti neko mesto gde žive Albanci.

„To je bila jasna provokacija i deo pokušaja albanskih političara sa KiM da se utrkuju za svoje mesto u okviru pregovara o KiM“, kaže Vesić. Problem Ugljanina je, navodi Vesić, što sve više Bošnjaka, kao drugih pripadnika nacionalnih manjina, glasa za SNS i Vučića. Ugljanin želi da napravu politički šou kako bi opet postao važan, jer za tu vladu, za koju kaže da je nacionalisticka, do juče je sedeo u njoj“, rekao je Vesić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here