Home Vesti „Blic“: Dogovor opozicije o 30 ciljeva, uskoro potpis

„Blic“: Dogovor opozicije o 30 ciljeva, uskoro potpis

135
0
Dragan_Djilas-srbijaizbori
Foto: Wikimedia Commons

Beograd — Lideri Saveza za Srbiju postigli dogovor o 30 programskih ciljeva oko kojih će se opozicija ujediniti, Potpis na sporazum do kraja jula, piše „Blic“.


Beograd — Lideri Saveza za Srbiju postigli dogovor o 30 programskih ciljeva oko kojih će se opozicija ujediniti, Potpis na sporazum do kraja jula, piše „Blic“.
Po navodima lista, sastanku na Zlatiboru na kom je postignut dogovor o zajedničkom nastupu opozicije prisustvovali su Dragan Đilas, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lideri Zdrave Srbije i Levice Srbije, Milan Stamatović i Borko Stefanović.

Prema tvrdnjama neimenovanog izvora lista, okosnica funkcionisanja Saveza za Srbiju ticaće se izbornih uslova, slobode medija, borbe protiv siromaštva, ali i rešavanja odnosa sa KiM.

„Blic“ navodi da su opozicioni lideri razgovarali više od četiri sata. Za razliku od ranijih susreta, napominje list, ovog puta su na sastanku bili i Boško Obradović iz Dveri i Miloš Jovanović iz DSS, ali u neformalnom delu susreta.

„Najviše razgovora je bilo o izbornim uslovima, slobodi medija, borbi protiv siromaštva i rešavanju odnosa sa KiM. Ako ne bude fer osnova za izbore, nije isključeno da ćemo ih bojkotovati“, rekao je neimenovani sagovornik lista. Kako je dodao, na sastanku se govorilo i o tome kada će biti potpisan sporazum o formiranju saveza, ali i precizirani detalji 30 programskih ciljeva.

„Što se tiče DSS, utisak je da se slažu oko većine stvari“, naglasio je on.

„Blic“ tvrdi da će Dveri biti deo Saveza, dok je pozicija DSS i dalje neraščishena. Navodi i da je deo novog opozicionog saveza trebalo da bude i Pokret slobodnih gradjana Saše Jankovića, ali da je on najavio da će „dati Srbiji pravi gradjanski evropski odgovor“, kao i da „Srbiji treba jasna gradjanska opcija, funkcionalan dogovor proevropskih organizacija, grupa i pojedinaca“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here