Home Saopštenja „Intelektualci koji su podržali Vučića da podignu glas“

„Intelektualci koji su podržali Vučića da podignu glas“

163
0
Foto: https://www.b92.net

Dveri pozivaju intelektualce koji su dali podršku Vučiću na beogradskim izborima da podignu glas protiv postavljanja Damira Handanovića za direktora CEBEF-a.


Dveri pozivaju intelektualce koji su dali podršku Vučiću na beogradskim izborima da podignu glas protiv postavljanja Damira Handanovića za direktora CEBEF-a.
Iz Dveri ističu da Handanović nema biografiju koja bi ga kvalifikovala za takvo rukovodeće mesto u kulturi, a da među 1.000 potpisnika podrške Vučiću, među kojima ima i značajnih umetnika i radnika u kulturi, ima dovoljno kompetentnih i stručnih ljudi čije biografije podržavaju rukovodeću poziciju u CEBEF-u, „podignu svoj glas protiv skandaloznog kadriranja ili zauvek zaćute“.

„Sada je pravi trenutak da taj svoj potpis javno i povuku, ili da se u organima svoje stranke izbore za dostojnije kadriranje na srpskoj umetničkoj sceni“, navedeno je u saopštenju.

Dveri pitaju i da li je tako skandalozna vest za beogradske i srpske kulturne poslenike „pucanj SNS-a sebi u nogu i definitivno odricanje od interesovanja za mišljenje umetničke i kulturne elite, ili se radi o još jednom u nizu bahatih pokazivanja nadmoći Pinkovske subkulture u postkulturnoj, estradizovanoj Srbiji?“

Iz te stranke međutim ocenjuju da je ipak reč o postavljenju čoveka od „poverenja“ na mesto gde godišnje protiče veliki budžetski novac.

Dveri podsećaju da je CEBEF institucija koja pored festivala visoke kulture, organizuje i manifestacije u gradu koje imaju izrazito popularan karakter poput novogodišnjih koncerata, Bir-festa i drugih, a u koje se slivaju značajna sredstva koja uveliko premašuju novac koji se izdvaja za visoku kulturu.

„Ta tužna činjenica možda objašnjava razloge za postavljenje estradnog hitmejkera na ovu poziciju. Izgleda da SNS-ovskoj vlasti festivali visoke kulture nisu ni bitni, i izgleda da je kulturna Srbija sada i pod faktičkom okupacijom estrade i promotera komercijalnog kiča“, kaže se u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here