Home Vesti Savez za promene pitao, a SNS odgovorio

Savez za promene pitao, a SNS odgovorio

192
0
Savez za promene pitao, a SNS odgovorio
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u beogradskom parlamentu upitao vladajuću koaliciju zašto nije postavljen novi gradski menadžer. SNS odgovara.


Beograd — Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u beogradskom parlamentu upitao vladajuću koaliciju zašto nije postavljen novi gradski menadžer. SNS odgovara.
„Da li odugovlačenje sa ovim postavljenjem znači da će novi zamenik gradonačelnika i dalje raditi kao gradski menadžer, što bi bilo strogo nezakonito?“, pitao je Nikola Jovanović.

On dodaje da u Zakonu o glavnom gradu ne postoji odredba da bilo ko treba doživotno da obavlja neku funkciju. „Ne može jedan čovek biti defakto gradonačelnik, sam svoj zamenik, pa još i gradski menadžer“, ocenio je Jovanović u saopštenju.

On je dodao da Beograd nije stečeno dobro, niti sme biti plen ijednog pojedinca.

„Pozivam zato vladajuću koaliciju da skupi hrabrost i postavi novog gradskog menadžera, jer nije prirodno i zakonito da se sva gradska vlast koncentriše u rukama jednog čoveka. ;Odbornička grupa ‘Savez za Srbiju’ se zalaže za striktno poštovanje zakona i statuta Grada Beograda, smenjivost svih funkcionera i odgovoran rad u interesu svih Beogradjana“, dodao je Jovanović.

SNS: Čudno da baš oni pominju zakon…

Iz SNS Savetu poručuju da je veoma čudno da oni u svom pitanju pominju zakon budući da se Vuk Jeremić nalazi u centru međunarodne korupcionaške afere.

„Takođe, Jovanovićev drugi šef, šef odborničke grupe tajkun Dragan Đilas, poznat je po tome što je svoje bogatsvo uvećao 60 puta za vreme svog mandata, a za to vreme ostavio 1,2 milijarde evra duga svim Beograđanima i gradska preduzeća koja su poslovala sa gubitkom“ rekao je Mitrović, navodi se u saopštenju.

Kako kaže Mitrović, znajući te podatke postavlja se pitanje da li Jovanović ovo govri kako bi skrenuo pažnju sa lopovluka njegovih šefova tajkuna Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ili je možda i on zainteresovan, poput Jankovića, za neku funkciju bez podrške građana.

„Građani su na izborima jasno izabrali da žele tim ljudi kojima je interes Beograda i Beograđana na prvom mestu, a ne ljude koji će raditi isključivo za svoje džepove na štetu građana“ naglasio je Mitrović i dodao da bi Jovanović mogao da odgovori zašto i za koje usluge je ambasada Katara iz Berlina uplatila 200.000 evra udruženju njegovog šefa Vuka Jeremića, kao i za koje usluge su od uhapšenog Patrik Hoa dobili 5,3 miliona dolara.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here