Home Gradski izbori Savez za Srbiju o Foliću: Sramno

Savez za Srbiju o Foliću: Sramno

92
0
Savez za Srbiju o Foliću: Sramno
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ saopštila da sa „zgražavanjem i najoštrijom osudom“ reaguje na imenovanja za pomoćnika gradonačelnika i ponovni izbor Folića.


Beograd — Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ saopštila da sa „zgražavanjem i najoštrijom osudom“ reaguje na imenovanja za pomoćnika gradonačelnika i ponovni izbor Folića.
Podsetimo, za pomoćnika gradonačelnika Beograda izabran je Aca Petrović, Milutin Fiolić će ponovo biti glavni gradski urbanista.

„Sramno je da gradski arhitekta bude i dalje Milutin Folić, koji je i u prethodnom mandatu, osim mesečne plate koju je dobijao kao gradski arhitekta, novac uzimao i kao član komisija za mnogobrojne projekte u Beogradu“, navodi se.

Dodaje se da je Folić po jednom konkursu od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prosečno inkasirao po hiljadu evra.

„Folić se proslavio i time što je izdavao sam svojim firmama dozvole za gradnju, ucrtavao pjacete (male gradske trgove) pored svojih zgrada da bi im dizao vrednost, a javnost je naročito burno reagovala kada je jednim svojim objektom oštetio zid kuće Udruženja slepih u Beogradu“, navela je ta odbornička grupa.

Govoreći o imenovanju člana gradskog veća Aca Petrovića za za pomoćnika gradonačelnika, Savez za Srbiju je ocenio da je njegova jedina „zasluga“ to što je suprug direktorke „Pošte Srbije“ Mire Petrović, koja je „simbol partokratije i nepotizma“.

Ta odbornička grupa je navela da je bila spremna da pruži priliku novom gradonačelniku Zoranu Radojičiću da simbolizuje promene u vrhu gradske vlasti i otklon od ekipe koja je u prethodnom mandatu „oličavala nesposobnost i sukob interesa“.

„Sa žaljenjem konstatujemo da doktor Radojičić izgleda nema snage da se suprotstavi toj ekipi i da je naša ocena da će Goran Vesić biti gradonačelnik iz senke – bila tačna“, naveli su iz „Saveza za Srbiju“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here