Home Vesti Šest opozicionih stranaka u Vranju sakuplja potpise za vanredne izbore

Šest opozicionih stranaka u Vranju sakuplja potpise za vanredne izbore

189
0
Šest opozicionih stranaka u Vranju sakuplja potpise za vanredne izbore
Foto: Wikimedia Commons

– Gradski odbori DS, SDS, Dosta je bilo, Dveri, Pokreta slobodnih građana i NS, počeli su za vikend prikupljanje potpisa građana Vranja za održavanje vanrednih lokalnih izbora.


– Gradski odbori DS, SDS, Dosta je bilo, Dveri, Pokreta slobodnih građana i NS, počeli su za vikend prikupljanje potpisa građana Vranja za održavanje vanrednih lokalnih izbora.
Opozicione stranke pozvale su građane u široku koaliciju kako bi se promenila aktulna vlast čiji je stožer SNS zajedno sa socijalistima i ostalim koalicionim partnerima. Loše vreme umanjilo je broj prisutnih u centralnoj pešačkoj ulici, a prema najavama prikupljanje potpisa biće nastavljeno i narednih dana.

„Dve godine rada lokalne vlasti svode se na obećanja da će se u gradu bolje živet, a umesto toga imamo samo nagomilane probleme i otuđenje vlasti od birača“, poručuju članovi rukovodioci opozicionih stranaka, ukazujući na probleme u svim sektorima života grada od funcionisanja lokalnih javnih preduzeća do stanja u gradskom budžetu. Problem predstavlja i partijsko zapošljavanje, nepotizam i korupcija, što centralnu opštinu Pčinjskog okruga marginalizuje u odnosu na druge delove Srbije.

– Vremena za čekanje više nemamo jer ova vlast je potrošila sve kredite kod građana zato smo u ime budućnosti svih Vranjanaca pokrenuli ovu akciju – kažu u gradskom odboru DS., navodeći primere „šikaniranja gradjana uklanjanjem kioska iz centra grada, kao i više primera lošeg funkcionisanja javnih preduzeća i ustanova“.

Ovo je prvi zajednički nastup opozicionih stranka u Vranju u poslednjih nekoliko godina i apsolutne pobede naprednjaka na lokalnim izborima 2016. godine kada su preuzeli vlast od do tada neprikosnovenih socijalista. SPS je sada u vladajućoj koaliciji sa naprednjacima, a na osnovu sporazuma koji važi na republičkom nivou. U isto vreme kada je počelo prikupljanje potpisa za vanredne lokalne izbore stotinak metara dalje svoj skup održali su predstavnici SNS, koji su građanima delili propagandni materijal.

-Pravo je opozicionih stranaka da se ujedinjuju imaju svoje zahteve, ali o svemu odlučuju građani koji su nama dali podršku na lokalnim izborima i mi ćemo nastojati da opravdamo to poverenje. Naš dvogodišnji rad je dao rezultate, pre svega u saniranju nagomilanih dugova u gradskom budžetu koji je sada u plusu – prokomentarisao je gradonačelnik Vranja i funkcioner SNS dr Slobodan Milenković.

Na društvenim mrežama nakon akcije šest opozicionih stranaka došlo je do pravog rata komentarima između pristalica inicijatora prikupljanja potpisa za vanredne lokalne izbore i onih koji podržavaju naprednjake.

Preuzeto sa: https://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here