Home Vesti Vanredna sednica Skupštine Srbije

Vanredna sednica Skupštine Srbije

146
0
Vanredna sednica Skupštine Srbije
Foto: Flickr

Beograd — Na zahtev 158 poslanika za utorak, 12. jun sazvana je nova vanredna sednica Skupštine Srbije.


Beograd — Na zahtev 158 poslanika za utorak, 12. jun sazvana je nova vanredna sednica Skupštine Srbije.
Na toj sednici će se , između ostalog, razmatrati ponovni izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije i više zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave.

Na dnevnom redu biće i predlog izbora članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i na predlog Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Razmatraće se i odluka o izboru predsednika sudova koji je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi, o državnoj upravi, o matičnim knjigama, i javnim agencijama koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Narodni poslanici razmatraće predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i potvrđivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here