Home Vesti Janković: Saradnja PSG i DS, moguća, ali…

Janković: Saradnja PSG i DS, moguća, ali…

127
0
Janković: Saradnja PSG i DS, moguća, ali...
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da je nakon izbora novog rukovodstva saradnja sa DS moguća.


Beograd — Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da je nakon izbora novog rukovodstva saradnja sa DS moguća.
U izjavi za agenciju Beta, Janković je rekao da PSG i DS imaju političko-vrednosne sličnosti na kojima bi se mogla graditi bliža saradnja, ali da to zavisi od toga u kom pravcu će Demokratska stranka ići.

„Izjave Dragana Šutanovca da će DS svoje predloge za izmenu Ustavu slati Aleksandru Vučiću, odluka da ne bojkotuje izbore u Pećincima, već da na njih ide u koaliciju sa Nenadom Čankom bili su samo deo razloga zbog kojih smo se distancirali od Demokratske stranke. Mislima da Lutovac razmišlja drugačije“, rekao je Janković.

On je ocenio da osnovna tema svih razgovora između PSG i DS mora da bude borba za fer izborne uslove.

„Pokret slobodnih građana će opoziciji predložiti niz ozbiljnih izmena izbornog procesa radi sprečavanja zloupotreba koje izbore, kako ih sada vlast sprovodi, čine čistom kradjom“, dodao je predsednik PSG.

Janković je dodao da bi iza tih izmena mogle da stanu sve opozicione stranke, a i „međunarodna zajednica, iz principijelnih razloga, ne bi mogla da ih ne podrži“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here