Home Vesti Branislav Lečić predao kandidaturu za predsednika DS

Branislav Lečić predao kandidaturu za predsednika DS

97
0
Branislav Lečić predao kandidaturu za predsednika DS
Foto: http://rs.n1info.com

Branislav Lečić predao je svoju kandidaturu za predsednika Demokratske stranke (DS), saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.


Branislav Lečić predao je svoju kandidaturu za predsednika Demokratske stranke (DS), saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.
„Kao što sam obećao, za svoju kandidaturu nisam tražio podršku brojeva, stranačkih odbora, već sam tražio podršku ljudi. Ljudi koji misle i odlučuju svojom glavom. Sa njima ću probuditi novu nadu“, naveo je Lečić u saopštenju.

On je dodao da podrška njegovoj kandidaturi nastavlja da pristiže iz cele Srbije, što pokazuje „ogromnu želju članova Demokratske stranke da samostalno odlučuju o budućnosti svoje stranke“.

Kako su saopštili, Lečić je za manje od 48 sati prikupio potpise delegata i time postao „prvi zvanični kandidat za predsednika Demokratske stranke“.

Nedavno je funkcionerka DS Gordana Čomić saopštila da su ona i njen tim prvi zvanični kandidati na izborima za organe stranke jer ju je zvanično podržalo više od 30 opštinskih i gradskih odbora DS, čime je ispunila uslov za kandidaturu.

Svoju kandidaturu za predsednika DS najavio je ranije i Zoran Lutovac.

Rok za podnošenje kandidature za organe Demokratske stranke ističe danas u 14 časova.

Predsednik organizacionog odbora DS Goran Ćirić rekao je ranije da će sledeća sednica tog tela biti 28. maja kada bi trebalo da se verifikuju podnete kadidature za predsednika i potpredsednike stranke, članove stalnog sastava Glavnog obora, članove Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.

Na izbornoj skupštini Demokratske stranke, 20. po redu, a koja je zakazana za 2. jun, biće izabrani novi predsednik, potpredsednici, predsednik Političkog saveta, članovi stalnog sastava Glavnog odbora, kao i članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here