Home Saopštenja Bivši poslanici DJB osnivaju novo udruženje

Bivši poslanici DJB osnivaju novo udruženje

119
0
Bivši poslanici DJB osnivaju novo udruženje
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Bivši poslanici i članovi pokreta „Dosta je bilo“ Agenciji za privredne registre predali dokumentaciju za registraciju Udruženja građana „Pokret centra“.


Beograd — Bivši poslanici i članovi pokreta „Dosta je bilo“ Agenciji za privredne registre predali dokumentaciju za registraciju Udruženja građana „Pokret centra“.
Zakonski zastupnici novog pokreta su poslanici u Skupštini Srbije Tatjana Macura i Nenad Božić, a cilj je, kako su saopštili, da u narednom periodu pokret preraste u političku stranku.

U saopštenju je navedeno da napuštanjem DJB nisu odustali od politike, te da žele i da formalizuju svoje delovanje.

„Nakon što je krajem marta i početkom aprila došlo do cepanja Poslaničke grupe DJB u Skupštini Srbije i odlaska velikog broja narodnih i pokrajinskih poslanika, gradskih i opštinskih odbornika, čitavih odbora i pojedinaca shvatili smo da nismo odustali od politike već da se organizacija kojoj smo iskreno želeli da pripadamo sada nalazi na nekom drugom mestu. U tom smislu je bilo važno da pravno formalizujemo naše dalje delovanje. Počinjemo sa udruženjem gradjana, a naš krajnji cilj je formiranje stranke“, navedeno je u saopštenju.

Osnivače predstavljaju svi članovi Poslaničke gupe „Slobodni poslanici“ u Skupštini Srbije, pokrajinski poslanici, odbornici i pojedinci koji su ostali verni principima i vrednostima zbog kojih su ne tako davno ušli u politiku.

„Srbiji je preko potrebna nova politička scena neopterećena sujetama lidera, novi ljudi i nova politička kultura“, navode iz novog pokreta.

Pokret DJB je posle beogradskih izbora na kojima su imali loš izborni rezultat počeo da se osipa, a u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu „Slobodni poslanici“ formirali su Tatjana Macura, Nenad Božić, Aleksandar Stevanović, Vladimir Đurić i Ljupka Mihajlovska.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here