Home Vesti Đilas: Odustajem od svih funkcija u Savezu za Srbiju

Đilas: Odustajem od svih funkcija u Savezu za Srbiju

85
0
Đilas: Odustajem od svih funkcija u Savezu za Srbiju
Foto: Wikimedia Commons

Beograd — Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas kaže da je odustao od svih funkcija u tom savezu.


Beograd — Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas kaže da je odustao od svih funkcija u tom savezu.
Prema njegovim rečima, takvu odluku je doneo da ne bi „bilo reči da on traži funkciju za sebe“.

Đilas je za N1 rekao da je većina onih koji su bili na listi za beogradske izbore prihvatila da bude deo Saveza za Srbiju i da su ostale još samo „tehničke stvari“ o kojima se sada dogovara.

„Savez za Srbiju je daleko odmakao u organizaciji, imaćemo organizaciju u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Očekujem da nam se priključe i pojedinci i udruženja gradjana i stranke i pokreti. Svi oni koji veruju da živimo u autoritarnom režimu, diktaturi koja vodi u siromaštvo i koji su protiv toga da živimo u laži“, rekao je Đilas.

On je dodao da veruje da „će se svi oni koji su protiv ovakvog načina vođenja države na kraju naći u toj organizaciji, na ovaj ili onaj način“.

Đilas je kazao da je ideja da se uobliči 10 ili 15 stavova o koje svi podržavaju.

On je rekao da je sa Sašom Jankovićem poslednji put razgovarao pre mesec dana kad ih je lider Pokreta slobodnih građana obavestio da neće biti deo Saveza za Srbiju.

„Izašao sam s predlogom kako ja vidim nešto. To nije predlog uzmi ili ostavi. Mislim da ne treba postavljati uslove u vezi sa nečijim stavom oko stvari koje nisu suštinski važne. Vidim mesta za sve demokratske stranke koje se za svoje stavove zalažu demokratskim putem“, kazao je on.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here