Home Vesti „Ako se nastavi ovako Bujanovac će postati Preševo“

„Ako se nastavi ovako Bujanovac će postati Preševo“

87
0
Foto: https://www.b92.net

Bujanovac — Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je u Bujanovcu da nikakva razmena teritorija ne dolazi u obzir kao rešenje za kosovsko pitanje.


Bujanovac — Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je u Bujanovcu da nikakva razmena teritorija ne dolazi u obzir kao rešenje za kosovsko pitanje.
On je na tribini u tom gradu, na jugu centralne Srbije, upozorio da bi predaja Kosova i dozvola da Priština dobije stolicu u Ujedinjenima nacijama otvorili pitanja daljeg rastakanja Srbije.

„Ako se nastavi ovako Bujanovac će postati Preševo. Ali ni tu se ne bi stalo, sledeće je Vranje. Naravno, usledilo bi i otvaranje pitanja Raške oblasti, Republike Srpske pa i takozvanog vojvođanskog pitanja“, rekao je lider DSS-a

On je ocenio da će građani Srbije, ako vlast pristane na secesiju Kosova, umesto da se bave pitanjem uređenja države i ekonomije jednog dana ponovo morati da se bave temom Kosova.

„Zamrznuti konflikt znači da, hvala Bogu, nema rata, ali i da sada nema konačnog političkog rešenja“, rekao je Jovanović.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković takođe je rekao da razmena teritorija ne može da bude rešenje, ocenivši da najjaču reč u sprečavanju predaje Kosova može da da Srpska pravoslavna crkva.

„Apel za odbranu Kosova potpisalo je 14 akademika SANU, 12 episkopa SPC, 400 profesora i doktora nauka, ali to mediji nisu preneli“, naveo je Ković.

Član Političkog saveta DSS Časlav Koprivica ocenio je da se domaći političari utrkuju da sarađuju baš sa onim državama koje su prve po pritisku da se prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

On je građanima Bujanovca rekao da će, ako vlast prihvati secesiju Kosova, oni u budućnosti biti na granici Velike Albanije.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here