Home Vesti Brnabić: Hvala Mišelu što je čuo i razumeo našu logiku

Brnabić: Hvala Mišelu što je čuo i razumeo našu logiku

82
0
Brnabić: Hvala Mišelu što je čuo i razumeo našu logiku
Foto: https://www.b92.net

Premijerka Ana Brnabić i njen belgijski kolega Šarl Mišel razgovarali su u o bilateralnim i ekonomskim odnosima, odnosima u regionu.


Premijerka Ana Brnabić i njen belgijski kolega Šarl Mišel razgovarali su u o bilateralnim i ekonomskim odnosima, odnosima u regionu.
Kako se navodi, razgovaralo se i o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i evropskom putu Srbije.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora, Brnabić je zahvalila gostu na poseti i spremnosti da, kako je rekla, sasluša, čuje i razume „našu logiku“ i to šta se dešava i regionu, kao i to šta smo uradili na putu naših evropskih integracija.

Kao važnu oblast istakla je regionalnu sardanju i u tom smislu navela značaj dugoročne normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Premijer Mišel je poručio da je u Srbiji kako bi ojačao bilateralne odnose dve zemlje, ističući da postoji prostor za dalji razvoj saradnje u različitim oblastima i poručio da je Belgija odlučna u tome da igra aktivnu ulogu kako bi se bolje razumeli odnosi u ovom regionu, čime bi se ostvarila stabilnost i iskrenost u odnosima.

Istakao je da je strateško pitanje EU na koji način može da vidi odnos sa celim regionom, ne samo sa Srbijom, već sa svim zemljama, uz istovremeno poštovanje istorije i razičitih tačaka gledišta.

“Ideja je zapravo da uložimo zajednički napor da na iskrenim osnovama osigurnamo stabilnost i prosperitet. Za mene je važna ta garancija stabilnosti i želim da čujem vaše argumenet i kako razmišljate. Važno je da se vidi logika u razmišljanju pri odabiru određenih odluka”, rekao je brelgijski premijer.

O odnosima između regiona i EU, podsetio je, biće reči u Sofiji, na samitu u maju i tokom budućih sastanaka.

Zahvalio je predsednici vlade na otvorenom razgovoru i dodao da se nada da će današnji razgovori biti dodatni elan u razgovorima Srbije i EU.

Brnabić je navela da je sa gostom iz Belgije razgovarala i o tome šta je Srbija do sada uradila na putu evropskih integracija i zahvalila na podršci te zemlje u otvaranju novih poglavanja, ali na tehničkoj pomoći u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava i borbu protiv organizovanog kriminala.

U tom smsilu, podvukla je dobru saradnju srpske i belgijske policije protiv organizovanog kriminala, a sa njom se saglasio i belgijski premijer, koji je naveo da su vidljivi rezultati takve saradnje, te da je treba nastaviti.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here