Home Vesti Đilas: Ne želim da komentarišem odluku PSG

Đilas: Ne želim da komentarišem odluku PSG

95
0
Đilas: Ne želim da komentarišem odluku PSG
Foto: Wikimedia Commons

Beograd — Bivši lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije hteo da komentariše odluku PSG da odbije njegov predlog o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju.


Beograd — Bivši lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije hteo da komentariše odluku PSG da odbije njegov predlog o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju.
Đilas je agenciji Beta kratko rekao da ne želi da komentariše odluke Predsedništva Pokreta.

U utorak je održan sastanak predstavnika opozcije na kojem su Đilas, predsednici Narodne stranke Vuk Jeremić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, PSG Saša Janković, Levice Srbije Borko Stefović i sindikata Sloga Željko Veselinović razgovarali o budućoj saradnji.

Predsedništvo PSG saopštilo je u utorak da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv Đilasov predlog za stvaranje „Saveza za Srbiju“.

Jeremić je povodom stava Pokreta slobodnih građana, rekao da je potrebno „ohladiti glavu i smiriti strasti“ i da je neophodno pronaći format zajedničkog delovanja prave opozicije, a Borko Stefanović da mu je žao što je Pokret Saše Jankovića odlučio da ne ide u Savez za Srbiju.

PSG je u saopštenju naveo i da je spreman da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije.

Podsećamo, Đilas je ranije već poslao jedan predlog opozicionog saveza koji je odbijen, dok je izmenjena verzija poslata početkom meseca.

List „Danas“ je tada pisao da ukoliko lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić odbiju izmenjen predlog – da će Đilas ući samostalno u formiranje političke organizacije ili saveza u koji bi ušle manje partije.

Kako navode, najveći problem predstavlja deo teksta kojim se predviđa da članovi saveza treba da zamrznu svoje delovanje i stranačke interese i da svoje najbolje ljude i resurse daju u zajednički savez.

Jedna od Đilasovih tačaka predloga je i to da savez nema predsednika, što se Jankoviću i Jeremiću nije dopalo.

Lista koju je Đilas predvodio na beogradskim izborima, osvojila je 26 od 110 poslaničkih mandata, od kojih su Đilas i Narodna stranka predložili sedam, a Saša Janković osam odbornika.

„Danas“ je potom objavio da bi „Savez za Srbiju“ trebalo da počne sa radom 9. maja, na dan pobede nad fašizmom, kada je i prvo zasedanje novog saziva Skupštine Beograda

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here