Home Saopštenja PSG: Otvoreni za saradnju, bitna „slična vizija“

PSG: Otvoreni za saradnju, bitna „slična vizija“

125
0
PSG: Otvoreni za saradnju, bitna
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Predsedništvo Pokreta slobodnih građana saopštilo je da je PSG otvoren za saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji dele sličnu viziju kao oni.


Beograd — Predsedništvo Pokreta slobodnih građana saopštilo je da je PSG otvoren za saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji dele sličnu viziju kao oni.
„Tu saradnju vidimo kao proces izgrađivanja zajedničke političke platforme koja bi bila garant stvarnih promena, a ne samo smene vlasti“, navodi se u saopštenju posle sednice Predsedništva PSG.

Na sednici je zaključeno da je Srbiji najpotrebnija jasna opoziciona politika i vizija Srbije kao „države sa čovekom u centru pažnje, države moderne ekonomije, prosvećenog društva, socijalne pravde, Evrope u Srbiji i Srbije u Evropi“, piše u saopštenju.

Sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana prisustvovali su Saša Janković, Rade Veljanovski, Rade Mirić, Zoran Hamović, Ana Janković Jovanović, Zoran Vuletić, Miloš Marković, Igor Popov, Igor Ginzberg, Nebojša Milenković, Snežana Tasov i Radivoj Cvetićanin.

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je u subotu za „Blic“ da se zalaže za saradnju opozicionih stranka i da bi taj savez trebalo da deluje kao zajedničko telo, a ne nova organizacija.

On je istakao da su u ovom momentu Pokret slobodnih građana Srbije i Narodna stranka stabilni i znaju šta hoće.

„Ostali treba da se dogovore sa sobom da bi mogli da se dogovore sa nama“, dodao je Janković.

Prethodno je, kako su pisali mediji, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, formirao Savez za Srbiju u koji je pozvao koalicioni partnere Vuka Jeremića i Sašu Jankovića.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here