Home Vesti Macura: Da, kandidovala sam se, ali to nije „nož u leđa“

Macura: Da, kandidovala sam se, ali to nije „nož u leđa“

96
0
Macura: Da, kandidovala sam se, ali to nije
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Funkcionerka pokreta Dosta je bilo Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB što, kako kaže, nije „nož u leđa“ aktuelnom predsedniku Saši Raduloviću.


Beograd — Funkcionerka pokreta Dosta je bilo Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB što, kako kaže, nije „nož u leđa“ aktuelnom predsedniku Saši Raduloviću.
Macura je za N1 izjavila da se za mesto lidera stranke bori zato što ne želi da bude bilo čija marioneta, kao i da bi se sačuvao pokret.

„Ne želim da se bavim prevrtačima već da sačuvamo pokret i da budemo korektni jedni prema drugima. Ko nije spreman da čuje tuđe mišljenje – mora da se povuče“, kazala je ona.

Macura je navela da je aktuelno rukovodstvo stranke posle beogradskih izbora donelo sramne odluke i da očekuje da ih poništi kako bi unutarstranački izbori bili održani u demokratskoj atmosferi.

„Ne mogu da se saglasim sa prošlonedeljnim izbacivanjem kolega iz pokreta, to je bila sramna online sednica, odluka o njihovom isključenju nije legalno donet. Oni su satanizovani saopštenjem pokreta Dosta je bilo, napadima da izdaju Kosovo – to je bila kap koja je prelila čašu. To su moje kolege, svi zajedno smo gradili pokret“, rekla je Macura.

Prema njenim rečima, ukoliko se napravi demokratska atmosfera, članstvo će na predstojećim izborima zakazanim za 21. april izabrati najboljeg predsednika – bilo to ona ili njen protivkandidat Branislav Mihajlović.

„Branislav Mihajlović je pošeten, ali izigran čovek, ja to sebi nisam mogla da dozvolim“, rekla je ona.

Macura je za generalnog sekretara DJB predložila Stevana Alfirovića iz Beograda, u programski savet Dejana Tufegdžića iz Beograda, Miloša Boškovića iz Niša, Strahinju Križaka iz Beograda, Ivanu Vuletu iz Beograda i Dejana Babića iz Apatina.

Za zamenika predsednika DJB je kandidovala pokrajinskog poslanika Ivana Stijepovića iz Novog Sada, a za potpredsednike stranke Milana Turnšeka iz Sombora, Igora Stojanovića iz Prokuplja i Ljiljanu Vidojković iz Smedereva.

U Pokretu DJB rekli su za N1 da su Macurinu kanidaturu objavili na sajtu i da neće bilo šta komentarisati dok traje izborni proces.

Glavni odbor DJB isključio je iz Pokreta 29. marta ove godine poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Đurića zbog „kršenja Statuta, vrednosti i principa“ DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i „pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije“.

Isključena je i pokrajinska poslanica DJB Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takođe „zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here