Home Saopštenja DJB isključio poslanike, oni tvrde da Radulović sprema puč

DJB isključio poslanike, oni tvrde da Radulović sprema puč

117
0
DJB isključio poslanike, oni tvrde da Radulović sprema puč
Foto: http://rs.n1info.com

Na današnjoj sednici, Glavni odbor Dosta je bilo isključio je iz pokreta nekoliko narodnih poslanika zbog kršenja Statuta, vrednosti i principa DJB, nepoštovanja odluka organa stranke, pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije. Isključeni članovi tvrde da Radulović i njegov tim pokušavaju da izvrše „puč“ u stranci.


Na današnjoj sednici, Glavni odbor Dosta je bilo isključio je iz pokreta nekoliko narodnih poslanika zbog kršenja Statuta, vrednosti i principa DJB, nepoštovanja odluka organa stranke, pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije. Isključeni članovi tvrde da Radulović i njegov tim pokušavaju da izvrše „puč“ u stranci.
DJ navodi da su iz članstva isključeni narodni poslanici Aleksandar Stevanović, Nenad Božić i Vladimir Đurić kao i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB.

„U DJB se od predsedničkih izbora pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i Metohijom i podržati Aleksandra Vučića u njegovom planu promene Ustava, odnos prema Evropskoj uniji koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, sagnuti glavu i fokusirati se na poglavlja, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava u kojima rade isto ono što SNS radi gde god je na vlasti“, navodi se u saopštenju.

Takođe dodaju da svim isključenim članovima žele sve najbolje.

„Sa mandatima, uprkos činjenici da su izabrani po proporcionalnom sistemu, po odluci Ustavnog suda iz vremena kada je bilo “potrebno” da se SNS-u omogući odvajanje od radikala, raspolažu poslanici i odbornici i da li će ih vratiti stranci i glasačima koji su glasali za DJB zavisi isključivo od moralnih shvatanja poslanika i odbornika“, dodaju iz DJB-a.
Funkcioner Dosta je bilo koji su isključeni naveli su u saopštenju dostavljenom N1 da se lider tog pokreta Saša Radulović i krug njegovih bliskih saradnika spremaju da “izvrše puč u stranci” donošenjem odluka koje nemaju uporište u Statutu i pravilnicima DJB.

Saopštenje su potpisali Svetlana Kozić, Aleksandar Stevanović, Nenad Božić i Vladimir Đurić kao i Ivan Stijepović, potpredsednik Skupštine Vojvodine, Mirko Stojanović predsednik odborničke grupe SO Čukarica, Lazar Runjanin zamenik šefa odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada i Olivera Jović članica glavnog odbora iz Leskovca.

Podsetimo, rukovodstvo pokreta podnelo je nedavno ostavke nakon loših rezultata na beogradskim izborima a unutarstranački izbori bi tek trebalo da se održe.

“Saša Radulović i krug njegovih bliskih saradnika, součen sa izvesnim i ubedljivim porazom na demokratskim izborima u Dosta je bilo i obelodanjivanjem članstvu sistematskog kršenja Statuta DJB i aljkavosti koji je rezultirala odbacivanjem registracije DJB kao stranke, odlučio je da sazove neformalnu grupu i da izvrši puč u stranci donošenjem odluka koje nemaju uporište u Statutu i pravilnicima DJB”, piše u saopštenju koje je, kako su naglasili, izdato nakon online sednice Glavnog odbora DJB-a. Oni dalje dodaju da, kako su naveli, “pučisti” predstavljaju sami sebe, a ne Dosta je bilo.

U saopštenju se dodaje i da će biti pokrenut postupak za isključenje tih osoba iz DJB i da će od njih biti zahtevano da vrate mandate narodnih poslanika i odbornika kao i da prekinu sa uzurpacijom imovine DJB.
Glavni odbor je na današnjoj sednici raspisao izbore za predsednika DJB za subotu 21. april.

Članovi sadašnjeg predsedništva u ostavci Saša Radulović, Miroslava Milenović, Dušan Pavlović i Jasmina Nikolić su obavestili Glavni odbor da nemaju nameru da se ponovo kandiduju i da žele da otvore prostor da DJB pokaže da ima širok krug članova koji su pokazali da svojim biografijama, integritetom, dosadašnjim radom zaslužuju šansu da povedu organizaciju napred.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here