Home Vesti Glišić: Čudesno dobar rezultat SNS u S.Palanci

Glišić: Čudesno dobar rezultat SNS u S.Palanci

102
0
Glišić: Čudesno dobar rezultat SNS u S.Palanci
Foto: https://www.b92.net

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenio je da je ta stranka ostvarila „čudesno dobar rezultat“ na izborima za odbornike SO Smederevske Palanke.


Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenio je da je ta stranka ostvarila „čudesno dobar rezultat“ na izborima za odbornike SO Smederevske Palanke.
SNS je osvojila 66,45 odsto glasova, a Glišić je u izjavi Tanjugu čestitao svim građanima koji su „na miran i dostojanstven način jasno rekli šta je njihova volja i kuda žele da se kreće Smederevska Palanka“.

„Ovde je više od jedne decenije vladala DS i stanke DOS-a. Oni su stvorili velike obaveze, a time i veliki posao za sve naše ljude koji budu vodili Smederevsku Palanku. Pred nama je mnogo posla“, rekao je Glišić.

Naglasio je da je pobeda SNS u Smederevskoj Palaci pre svega pobeda predsednika te stranke Aleksandra Vučića koji, kako je naveo, nije mogao da učestvuje u kampanji zbog državnih obaveza koje je imao.

„Ali znamo da mu je jako stalo, da ga je jako obradovao ovaj rezultat i ovu pobedu večeras poklanjamo njemu“, poručio je Glišić.

Pred članovima SNS u Smederevskoj Palanci je, naglasio je, veliki posao da smanje dugove i probude nadu u ljudima kako bi građani „osetili da je došla vlast koja brine o svakom građaninu“.

„I da Smederevsku Palanku vratimo na mesto koje zaslužuje – na mesto opštine u kojoj žive ljudi koji veruju da su dani koji dolaze dani u kojima će manje brinuti o budućnosti svoje dece, jer će se dešavati stvari koje će olakšati njihov život i svih onih koji žive s njima“, poručio je Glišić.

Cenzus su na juče održanim izborima prešle još DS sa 9,40 odsto glasova, koalicija SPS-JS sa 7,30 odsto glasova i Narodna stranka Vuka Jeremića sa 5,35 odsto glasova, naveo je Glišić.

DS je saopštila da je ta stranka osvojila preko 10 odsto glasova. Nosilac liste na ovim lokalnim izborima, narodni poslanik Radoslav Milojičić, prenosi se u saopštenju, rekao je da, iako su drugoplasirani, nisu zadovoljni rezultatom, jer će biti zadovoljni samo kada Srpska napredna stranka ne bude imala većinu.

Za SNS i DS slede, kako je naveo Glišić, oni koji nisu prešli cenzus: lista Dveri-Nova Srbija s 3,33 odsto glasova, nezavisna lista Most 1,73 odsto glasova i koalicija SRS i Pokret Snaga Srbije 1,58 odsto glasova.

Na izborima je birano 49 odbornika, a na osnovu rezultata SNS je osvojila 37 mandata, DS pet, SPS i JS četiri, a Narodna stranka tri mandata, istakao je Glišić.

Na izbore je izašlo 56,76 odsto birača, rekao je Glišić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here