Home U fokusu Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa

Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa

181
0
Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa
Foto: http://rs.n1info.com

Preliminarni rezultati beogradskih izbora koje su objavili IPSOS i CESID pokazuju da su samo četiri liste prešle cenzus od ukupno 24 koje su učestvovale na izborima.


Preliminarni rezultati beogradskih izbora koje su objavili IPSOS i CESID pokazuju da su samo četiri liste prešle cenzus od ukupno 24 koje su učestvovale na izborima.
IPSOS je saopštio da je na osnovu 99,4 odsto uzorka, lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ osvojila je 44,9%, lista „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ osvojila 18,8 procenata, lista „Aleksandar Šapić – Gradonačelnik“ 9,3 procenata i lista oko SPS-a 6,1 odsto.

To bi značilo da je lista oko SNS-a osvojila 63 odbornička mandata, Đilas 26 mandata, Aleksandar Šapić 13 mandata i koalicija oko SPS-a osam mandata.

Ostale liste nisu prešle cenzus.

Koalicija Dveri i pokreta Dosta je bilo osvojila je 3,8 odsto glasova, Ne davimo Beograd 3,5 procenta, radikali 2,4 procenta, lista oko Demokratske stranke 2,1 procenta, lista „Ljubiša Preletačević Beli“ osvojila je 2,3 odsto dok je DSS osvojila 1,1 odsto glasova. Ostali učesnii su ispod 1 procenta osvojenih glasova.
Cesid je na osnovu 88 obrađenih glasačkih mesta saopštio da je lista oko SNS-a osvojila 45,1 odsto glasova, Dragan Đilas 18,9% , Aleksandar Šapić 8,5% i lista oko SPS-a 6 procenta.

Prema podacima Cesida, izlaznost je bila 51%.
I prema rezultatima misije CRTA, samo četiri liste su prešle cenzus.
Na osnovu 81 odsto obrađenog uzorka najviše glasova birača osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ 44,9 odsto. Na drugom mestu je lista prevođena Draganom Đilasom 19 odsto, Aleksandar Šapić – 8,8 odsto, koalicija SPS i Jedinstvena Srbija sa 6 odsto.
Izlaznost je 50,8 odsto.
Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je da je, prema 18,6 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 12,97 odsto biračkog tela, lista oko Srpske napredne stranke osvojila je 46,26 odsto glasova birača.

Lukić je, na konferenciji za novinare, rekao da je na osnovu obrađenih 214 biračkih mesta lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije osvojila 6,35 odsto glasova, a grupa građana Aleksandar Šapić je dobila podršku 8,25 odsto birača. Lista koja je kandidovala Dragana Đilasa za kandidata dobila je podršku 18,09 odsto glasova i Inicijativa Ne davimo Beograd 3,27 odsto, rekao je Lukić i naveo da je izborni dan protekao „u najsavršenijem miru“.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here