Home Vesti Zatvorena birališta, čekamo prve rezultate

Zatvorena birališta, čekamo prve rezultate

120
0
Zatvorena birališta, čekamo prve rezultate
Foto: Thinkstock

Beograd — U 20h zatvorena su birališta na lokalnim izborima u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.


Beograd — U 20h zatvorena su birališta na lokalnim izborima u Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.
CeSID je izneo podatak da je do 19 sati u Beogradu izašlo 48,4 odsto. Do 18 sati na lokalne izbore u Boru izašlo je 48,1 odsto upisanih birača, u Aranđelovcu 49,5 odsto, dok je u Sevojnu do 17 sati izašlo 52,58 odsto birača.

Kako se navodi, najveća izlaznost u Beogradu je u Lazarevcu, a najmanja u Paliluli. Prema dosadašnjem trendu, izlaznost u glavnom gradu Srbije bi trebalo da bude između 52 i 54 odsto, rekao je direktor agencije Fakor plus Aleksandar Pejić, napominjući da će se u tom slučaju cenzus kretati između 41.700 i 43.000 glasova.

Izborna noć uživo:

20:22 – Lider beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović izjavio je da se očekuje da će izlaznost u Beogradu biti oko 52%.

20:10 – Prvi se medijima obratio Dragan Đilas koji je izbore u Beogradu nazvao „najnepoštenijim do sada“, a istakao je i da su postojali „fantomski Beograđani“.

20:01 – Državna agencija Tanjug javlja da su lider Srpske radikalne stranke i kandidat za gradonačelnika radikala Miljan Damjanović u štab SRS u Zemunu stigli oko 19.30 časova. Radikali su u štabu pripremili posluženje – piće, pečenje, tortu i kolače.

Šef misije CRTA Raša Nedeljkov izjavio je da niz nepravilnosti primećenih na šest odsto biračkih mesta u Beogradu može uticati na rezultat izbora, dok sui iz Gradske izborne komisije su sve negirali.
CRTA je ranije saopštavala da se zabeležene nepravilnosti odnose na vođenje paralelne evidencije birača, njihovo fotografisanje, naknadno ubacivanje kontrolnog listića u biračku kutiju i višestruko glasanje. Kako se navodi, zabeleženo je i nekoliko slučajeva kolektivnog glasanja pripadnika romske nacionalne manjine, zatim takozvani „bugarski voz“ i druge nepravilnosti.

Na izborima u Beogradu pravo glasa ima 1.606.931 birač, a glasalo se na 1.185 biračkih mesta.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here