Home Vesti „Šta radite bre“ ispred Skupštine grada sa pitanjima

„Šta radite bre“ ispred Skupštine grada sa pitanjima

93
0
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Aktivisti grupe „Šta radite bre – Marko Bastać“ u završnici izborne kampanje ispred Skupštine grada doneli table sa pitanjima za Sinišu Malog i Gorana Vesića.

Beograd — Aktivisti grupe „Šta radite bre – Marko Bastać“ u završnici izborne kampanje ispred Skupštine grada doneli table sa pitanjima za Sinišu Malog i Gorana Vesića.
Takođe, doneli su i fotografije sa izložbe „Moj grad, vaša sramota“.

U saopštenju ta grupa građana navodi da ih u Skupšitnu grada ponovo nisu primili, a da su želeli da postave pitanja gradskim čelnicima koja interesuju građane.

Kritikujući, kako kažu, besmislene projekte u gradu, oni su se založili za ukidanje Komunalne policije i Infostana, smanjenje cene grejanja, da se reši problem divljih taksista i zaustavi divlja gradnja.

Predstavnici liste „Šta radite bre – Marko Bastać“ takođe su pozvali građane Beograda da na izborima za odbornike za Skupštinu grada 4. marta podrže tu listu koja ima jasan plan za Beograd.

Prvi kandidat na listi Đorđe Lajšić rekao je na konferenciji za novinare uoči predizborne tišine da sva komunalna preduzeća moraju biti u funkciji građana, a to znači da treba da obezbede najbolju moguću uslugu po najpovoljnijoj ceni, saopštio je izborni štab te grupe građana.

Jasminko Hadžisalihović ispred „Tolerancije“ pozvao je sve nacionalne manjine da glasaju za listu „Šta radite bre – Marko Bastać“ zato što samo u programu te liste stoji garancija da će se osnovati Kancelarija za nacionalen manjine na nivou grada.

U svojstvu kandidata za odbornike sa te liste novinarima su se obratili i ambasador u penziji Milisav Paić, Bojana Savić, kao i Uroš Marković, koji je govorio o problemu mladih i pozvao je mlade u Beogradu da „prodrmaju“ sistem koji ne radi u njihovom interesu.

Kandidat za odbornika, rukometaš Nedeljko Jovanović naglasio je potrebu da se deca bave sportom i da im je u tom smislu neophodno obezbediti odgovarajuću infrastrukturu jer je to pre svega pitanje zdravlja.

Nosilac liste „Šta radite bre“ Marko Bastać zahvalio je svima koji su učestvovali u kampanji. „Ulazimo u besmislenu predizbornu ćutnju baš kao što je besmislena bila i ova kampanja u kojoj se gradske službe nisu udostojile da odgovore na pitanja gradjana“, rekao je Bastać.

On je kazao da su predstavnici te liste tokom kampanje zakucali na brojna vrata ali da ih je primio samo načelnik komunalne policije i rekao da njegova služba zbog nedostatka zakona ne može da reše problem divljih taksista.

„Eto to je sistem u kome živimo, sistem koji moramo da menjamo. Od nas zavisi kojom brzinom ćemo menjati taj sistem. Ako zaokružite broj 6 promene počinju odmah“, rekao je Bastać, navodi se u saopštenju.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here