Home Vesti Bez „duela Vučić-Obradović“, različita objašnjenja

Bez „duela Vučić-Obradović“, različita objašnjenja

78
0
Bez
Foto: Getty images

Beograd — Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović, uprkos nekim najavama, nisu sukobili stavove u TV studiju.

Beograd — Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović, uprkos nekim najavama, nisu sukobili stavove u TV studiju.
Obradović je tokom protekle večeri najavio da će se pojaviti na TV Hepi kako bi učestvovao u „kasno najavljenom duelu sa Vučićem“.

Ubrzo je tabloid Informer na svom portalu objavio da je to „laž“ i da Obradović želi da napravi „haos i incidente“, a jutros je urednik Hepija Milomir Marić rekao da nema nikakvog duela i da niko iz opozicije nije pozvan.

Međutim, Obradović je zatim na Tviteru optužio Marića da laže i poručio da će ipak doći u studio. Kasnije je naveo da ga je na ulazu zaustavilo obezbeđenje, što je ocenio kao skandal i najavio obraćanje medijima tokom dana.

Istovremeno, predsednik Srbije je u programu rekao da je oko studija bilo „nekih ljudi“ koji su po njegovom dolasku „stavili kapuljače i pobegli“, dok je Marić rekao da su „incidente najavili neki koji nisu bili ni pozvani“ i da je bilo pretnji po Vučićevu bezbednost.

„Reč je o Obradoviću, koji je valjda hteo neki incident da izazove, a onda je shvatio da ne dolaze (novinarke TV Pink) Gordana Uzelac i Mara Dragović i da baš ne može onako kako to rade sa ženama. Ovo je malo teža kategorija“, kazao je Vučić

Vučić je u emisiji rekao da ga „ne plaše takve stvari“ i da tim potezima njegovi politički protivnici sami sebi štete, jer je „prošlo vreme nasilnika“. Zatim je govorio o beogradskim izborima, najavljenim investicijama i budžetskom suficitu.

Ranije je Obradović rekao da se Vučić „očigledno uplašio i pravi čitavu predstavu sa ciljem da izbegne direktno sučeljavanje“.

„Ja se nadam da Vučić nije tolika kukavica, jer se u više navrata u javnosti hvalio kako je spreman na duel. Sad kad smo ga dogovorili, nema razloga da beži i glumi žrtvu. Dolazim sam i nadam se da nisam u opasnosti i da mi bezbednost nije ugrožena“, kazao je Obradović, a saopštio pokret Dveri.

Obradović je naveo da je sinoć poziv na duel sa Vučićem u jutarnjem programu TV Hepi dostavljen informativnoj službi pokreta Dveri, dodajući da im je objašnjeno da predsednik Srbije do izborne tišine ima samo taj termin, jer posle toga putuje van zemlje.

Dodao je da je prihvatio poziv na taj duel jer ga već duže vreme zahteva, iako je smatrao da je krajnje nekorektno da ga na duel pozivaju tako kasno.

„Potvrdio sam (uredniku Milomiru) Mariću SMS porukom da prihvatam duel. Oni su očigledno očekivali da ću zbog kratkog vremena za pripremu odbiti učešće, pa da onda to slavodobitno objave i da me predstave kao kukavicu“, naveo je Obradović.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here