Home Gradski izbori Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos u gradu

Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos u gradu

123
0
Dveri: Zaustavićemo urbanistički haos u gradu
Foto: http://rs.n1info.com

Beogradski odbor Dveri saopštio je da će zaustaviti urbanistički haos u gradu i isplanirati razvoj grada.

Beogradski odbor Dveri saopštio je da će zaustaviti urbanistički haos u gradu i isplanirati razvoj grada.
Kao neke od problema u urbanizmu, kandidat za gradskog odbornika Dveri Zoran Bogdanović navodi prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina kao i otimanje zelenih površina.

On je u naveo da je su u milionskom gradu bitni parkovi, trgovi, široki bulevari, priobalje, obodne šume i izletišta i da tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.Bogdanović je naveo da je potrebno u najvećoj mogućoj meri ukloniti fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama s posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom.

Prema njegovim rečima, Dveri žele slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene.

„Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj“, kazao je Bogdanović.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here