Home Vesti Isto vreme, isto mesto, dva skupa- opozicija i ministar

Isto vreme, isto mesto, dva skupa- opozicija i ministar

178
0
Isto vreme, isto mesto, dva skupa- opozicija i ministar
Foto: https://www.b92.net

Bor — Opoziciona koalicija u Boru zakazala za večeras u 18h završnu izbornu konvenciju u sali Doma kulture. U isto vreme, na istom mestu „zakazan“ i ministar Trivan.

Bor — Opoziciona koalicija u Boru zakazala za večeras u 18h završnu izbornu konvenciju u sali Doma kulture. U isto vreme, na istom mestu „zakazan“ i ministar Trivan.
Reč je o koaliciji „Mi ili oni“, koju čine Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, DS, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, DSS i SDS.

Kao gosti završne konvencije koalicije „Mi ili oni“, uoči lokalnih izbora zakazanih za 4. mart, najavljeni su Sergej Trifunović, Siniša Kovačević, Janko Baljak i Saša Janković, a salu je toj koaliciji izdao Rade Filipović, predsednik Veća Samostalanog sindikata Srbije za opštinu Bor, organizacije koja je takođe stanar Doma kulture.

Međutim, isto vreme kada i završna konvencija, zakazana je i tribina na kojoj bi trebalo da sa građanima razgovara ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan, inače član SPS.

„Nećemo odustati od završne konvencije jer smo salu dobili od predsednika sindikata na korišćenje od 15 do 20 sati. SPS je tek naknadno zakazao tribinu sa ministrom Trivanom. Ovo je vrhunac bezobrazluka i bahatosti političara koji su uništili Bor i Srbiju“, rekao je za portal IST Media nosilac liste „Mi ili oni“ Dragan Marković.

Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a, partije koja tvrdi da jedina ima prava na korišćenje i izdavanje velike sale Doma kulture, kaže da se neće odustati od najavljenog događaja i da će ugostiti ministra bez obzira na mogući „vrući susret“ političkih suparnika.

„Rade Filipović se SPS-u obratio sa zahtevom da su sindikatu potrebne prostorije za njihove aktivnosti, i mi smo im napismeno predložili korišćenje male sale“, kazao je Žikić.

On je dodao da je sindikat vanstranačka organizacija koja samo koristi prostorije Dom kulture i nije pravno lice koje može da izda salu bilo kome.

„Sindikat je vanstranačka organizacija a ako ga je Filipović iskoristio za opoziciono delovanje, onda je uradio nešto što se kosi sa statutom sindikata Srbije. Mi ćemo održati tribinu, a ako ‘Mi ili oni’ žele da udju na silu, onda ćemo reagovati“, kazao je Žikić.

Filipović, međutim, kaže da je imao sva prava da ustupi prostor.

„Ne može sindikat da plaća struju sale, a da je SPS izdaje kad hoće i koristi non-stop. Mi smo svi stanari tog ulaza i svi imamo prava na korišćenje sale, za koju sam termin zakazao još u ponedeljak“, rekao je Filipović.

U zgradi Doma kulture su pre uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji bile prostorije Saveza komunista, a SPS tvrdi da je pravni naslednik. Posle 5. oktobra 2000. organizacija Otpor je pokušala da „istera socijaliste“ kroz akciju „isterivanje đavola“, ali akcija nije dala rezultate.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here