Home Saopštenja Dveri i DJB: Naši aktivisti napadnuti u Batajnici

Dveri i DJB: Naši aktivisti napadnuti u Batajnici

113
0
Dveri i DJB: Naši aktivisti napadnuti u Batajnici
Foto: http://rs.n1info.com

Pokret Dosta je bilo (DJB) i Dveri saopštili su da su njihove aktiviste danas oko 9.20 na pijaci u Batajnici napali „batinaši Srpske napredne stranke“.

Pokret Dosta je bilo (DJB) i Dveri saopštili su da su njihove aktiviste danas oko 9.20 na pijaci u Batajnici napali „batinaši Srpske napredne stranke“.
Iz ove koalicije tvrde da je nasilnike predvodio „Milаn Bojović, sаvetnik generalnog direktorа Jugoimport ‘SDPR’ i predsednik mesnog odborа SNS-a u Bаtаjnici“.

Oni su, kako navode iz DJB, pobаcаli mаterijаl, a Bojović je verbаlno podsticаo nаpаd nа nаrodne poslаnike Dostа je bilo, Dveri i grаđаne.
Kako se navodi, „batinaši SNS-a“ su došli sа jednog krаjа pijаce do štаndа DJB i Dveri, s nаmerom dа izgаze mаterijаl, vređаju i provocirаju, a zatim su oborili štаnd i vratili se dа izаzovu incident.
Jedаn od nаpаdаčа je odmаh priznаo dа su oborili štаnd i bаcаli mаterijаle, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednik pokreta Dveri Predrag Mitrović, koji je analizirao gradski budžet, izjavio je da se „novac građana Beograda rasipa“.

Kako je saopštio taj pokret, Mitrović je u segmentu rashoda i izdataka utvrdio nepravilnosti i zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava u Gradu Beogradu.

On je naveo više nepravilnosti, poput toga da je broj lica zaposlenih na određeno vreme, angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i angažovanih po drugim osnovama veći od zakonom dozvoljenog broja.

„Privremeni i povremeni poslovi su trajali duže od 120 radnih dana u kalendarskoj godini“, istakao je Mitrović.

Prema njegovoj oceni, primljeno je više lica u radni odnos na neodređeno vreme, bez pribavljanja prethodne saglasnosti Vlade Srbije.

Analizirajući deo o obračunima plata zaposlenih u Gradskoj upravi i opštinskim upravama Beograda, ukazao je da su izvršeni u suprotnosti sa članovima zakonima.

Mitrović je dodao da su izvršena i plaćanja bez potpisanih ugovora, bez donetih godišnjih programa, kao i da se pribavljaju primanja od zaduživanja bez prethodnog mišljenja Ministarstva finansija i Odluke Skupštine Grada Beograda o zaduživanju.

„Isplata naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta Grada vršena je suprotno Zakonu o socijalnoj zaštiti“, istakao je on.

U saopštenju Dveri navedeno je i da su izvršene dotacije nevladinim organizacijama bez sprovedenog javnog konkursa.

Preuzeto sa; http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here