Home Saopštenja DJB i Dveri: Proglašena i „fantomska izborna lista“

DJB i Dveri: Proglašena i „fantomska izborna lista“

115
0
DJB i Dveri: Proglašena i
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Koalicioni partneri na beogradskim izborima DJB i Dveri su reagovali na proglašenje liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“.

Beograd — Koalicioni partneri na beogradskim izborima DJB i Dveri su reagovali na proglašenje liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“.
U odvojenim saopštenjima tu listu su nazvali „fantomskom“, navodeći da joj je cilj obmanjivanje birača.

Potpredsednik Dveri Marko Pušica kaže da je za potrebe obmanjivanja birača na predstojećim beogradskim izborima, skuvana nova „izborna prevara, svojevrsna fantomska izborna lista“.

Kako kaže predstavnici opozicije su ukazali na opasnost obmanjivanja birača u slučaju proglašenja ove izborne liste, jer je već pod rednim brojem 7 proglašena izborna lista „Dosta je bilo i Dveri – da ovi odu, a da se oni ne vrate“ ali je na sednici GIK većina odlučila „političkim preglasavanjem“.

Dodaje da će se protiv te odluke iskoristiti sva pravna sredstva.

DJB u svom saopštenju kaže da je njihov predstavnik na sednici Vojin Biljić isključen sa sednice GIK, i da je nakon toga ocenio da je to „skandalozni pokušaj dovođenja u zabludu birača DJB, da im se prekrše osnovna ljudska prava, da im se prekrši biračko pravo i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za tu fantomsku stranku“.

On je zamolio građane da budu pažljivi i da dobro pročitaju šta piše na glasačkom listiću.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here