Home Saopštenja SRS: Podržavamo „Beograd na vodi“, ali da se poštuje zakon

SRS: Podržavamo „Beograd na vodi“, ali da se poštuje zakon

122
0
SRS: Podržavamo
Foto: Darko Ćirkov

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su gradilište projekta „Beograd na vodi“ za koji su se, kako se navodi u saopštenju, radikali zalagali još pre dvadeset godina.

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su gradilište projekta „Beograd na vodi“ za koji su se, kako se navodi u saopštenju, radikali zalagali još pre dvadeset godina.
„Jedan od velikih projekata u koji je ušla trenutna vlast je „Beograd na vodi“. Ali, taj projekat je bio u programima raznih političkih stranaka: i radikala, i socijalista devedesetih godina. Mi srpski radikali smo u našem programu za gradske izbore 2008. godine takođe imali „Beograd na vodi“, odnosno spuštanje grada na Savu i Dunav. I zato mi nikada nismo ni reči progovorili protiv samog projekta. Ako nam narod ukaže poverenje i ako budemo učestvovali u gradskoj vlasti u narednom periodu, mi ćemo se truditi da se taj projekat nastavi, ali uz striktno poštovanje zakona“, rekao je Šešelj i istakao da se radikali zalažu da strani investitori dobiju koncesiju za izgradnju reprezentativnih građevina, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, ako radikali budu u vlasti, „neće moći da se desi da neko dođe noću da ruši, pa makar i nelegalne objekte“.

„Sprovodiće se striktno zakon, zakonski propisi i sve će biti rađeno kako ti propisi određuju. Mi ćemo onda nastojati da se striktna kontrola finansijskih sredstava sprovede. Vidite, kad se rade stanovi – a ovo je izvanredna lokacija i tu se grade uglavnom najskuplji stanovi – njih nije teško prodati. Međutim, mi moramo biti oprezni kad se grade one velike reprezentativne građevine koje su u programu – i tu moraju strani investitori da se pojave. Mi ne smemo ulaziti u toliki rizik da to finansiramo državnim novcem ili da upadnemo u nove kredite“, stoji u saopštenju.

„Dakle, strani investitori, licencu, odnosno da dobiju pravo izgradnje i upravljanja, a onda sve da bude prepušteno tržištu, da dobiju koncesiju za izgradnju tih zgrada. To je ono što bi bilo po našem mišljenju najpametnije rešenje“, poručio je Šešelj, a navodi se u saopštenju SRS.

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here